Άλλη μια σπουδαία διάκριση για το νησί μας αποτελεί το χρυσό βραβείο που απονεμήθηκε στο βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται από την Ι.Κ.Ε. ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ, στο Καμάρι της Αγκαιριάς Πάρου, στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιολάδου στο Βερολίνο για την παραγωγή του 2024, στην κατηγορία υψιλές πολυφαινόλες. Ο Berlin Global Olive Oil Awards αποτελεί ένα διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδων, με πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης, που δημιουργεί μια λίστα με τα κορυφαία ελαιόλαδα κάθε χρονιάς, τα Elite Olive Oils.

Το βιολογικό Αγρόκτημα Καμάρανθο, βρίσκεται  σε μια έκταση 23 στρεμμάτων, στο Καμάρι της Πάρου, μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το γραφικό λιμάνι της Αλυκής και 12 χιλιόμετρα από την Παροικιά.

Εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος, είναι ο Σταύρος Τσάβαλος,  Μηχανικός του ΕΜΠ, και η Κατερίνα Παπαδημητρίου, φιλόλογος, ζευγάρι στη ζωή, οι οποίοι γνώρισαν και αγάπησαν την Πάρο τη δεκαετία του 1990. Το 2008 αγόρασαν τη δική τους γη στο χωριό Καμάρι. Σκοπός τους ήταν να φτιάξουν ένα αγρόκτημα πολυκαλλιέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, στις φυσικές δυνατότητες του χώρου και στην αυτοφυή βλάστηση της έκτασης, το οποίο και ονόμασαν «Καμάρανθο», συνθέτοντας το όνομα του χωριού με την έννοια της βλάστησης και της ανθοφορίας.

Με μεράκι, εργατικότητα και την πολύτιμη βοήθεια της βασικής τους ομάδας, δημιούργησαν αυτό το επισκέψιμο αγρόκτημα, που στόχο έχει να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει τον φυτικό πλούτο του νησιού μας και ευρύτερα του Αιγαιοπελαγίτικου οικοσυστήματος. Να παράγει άριστα καθαρά και βιολογικά ποιοτικά προϊόντα, να λειτουργήσει ως βάση εκμάθησης και εφαρμογής των πιο ενδεδειγμένων σύγχρονων γεωργικών πρακτικών της βιολογικής γεωργίας, καθώς και να αναδείξει ένα μοντέλο βιολογικής πολυκαλλιέργειας μικρής κλίμακας στη βάση των αρχών της περμακουλτούρας και της βιώσιμης ανάπτυξης του Παριανού περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ι.Κ.Ε. ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ που δραστηριοποιείται στο Καμάρι της Αγκαιριάς Πάρου, για τη σπουδαία διεθνή διάκριση και την απονομή του Χρυσού βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιολάδου στο Βερολίνο.

Το σπουδαίο αυτό γεγονός, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυνατότητες του νησιού μας στην αγροτική παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και στην ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, έτσι ώστε να γίνουν οι στυλοβάτες ενός διαφορετικού βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου που θα συνδυάζει την οικονομική ευημερία με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή».