Από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου 2024 θα διεξαχθεί η επόμενη «Ρεγκάτα του Αιγαίου». Θα γίνει στο νότιο Αιγαίο, προσφέροντας νέες συγκινήσεις σε Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους.

Στα Δωδεκάνησα τον Αύγουστου 2024 η επόμενη «Ρεγκάτα του Αιγαίου»

Η προτεινόμενη διαδρομή, είναι: Κάλυμνος(εκκίνηση), Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Ρόδος (τερματισμός).

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα θα συνεδριάσει σε έναν περίπου μήνα, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη διαδρομή και να επισκεφθεί για έλεγχο τα λιμάνια προορισμού. Υπεύθυνος Όμιλος του συγκεκριμένου αγώνα είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, μέλη του οποίου είναι στην οργανωτική επιτροπή, όπως κι έχουν την ευθύνη εκτέλεσης τεχνικών θεμάτων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Εριφύλη Βαρδάκη, λέει: «Η Aegean Regatta δεν είναι απλά ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας, είναι πλέον ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στην χώρα μας. Είναι ένας σπουδαίος αγώνας που συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδίας με τη βοήθεια των ομίλων των νησιών του Αιγαίου. Η Aegean Regatta, εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δίνει την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να γνωρίσουν πολλά νησιά του Αιγαίου, πολλά από αυτά ακριτικά, διαφορετικά κάθε χρόνο, αλλά και να μάθουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν με τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους τοπικούς φορείς. Αντίστοιχα, η διοργάνωση προσφέρει μία οικονομική ανάσα στα νησιά, αλλά και στην τουριστική προβολή τους, αφού στον αγώνα μετέχουν και πολλά σκάφη από το εξωτερικό, εκτός αυτού υπάρχει και μεγάλη προβολή των προορισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ακολουθούμε τον αγώνα από την 1η χρονιά το 2001 και έτσι έχουμε γίνει όλοι μία μεγάλη «οικογένεια» και κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία το ραντεβού μας σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου».