Σε μάχη... χαρακωμάτων εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζουν τους τόνους στο κόκκινο, με εκατέρωθεν αιχμές και κατηγορίες.

Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν διαθέτει απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα και ότι έχει άγνοια από τα μεγάλα θέματα, όπως η εξωτερική πολιτική, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, απαντά με ειρωνείες και αιχμές για τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και υποστηρίζει ότι στην εξωτερική πολιτική «πατά» πάνω στις πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα.

Αχτσιόγλου: Δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη»

Η Έφη Αχτσιόγλου, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα, διατηρεί υψηλούς τόνους και κλιμακώνει ενόψει των εκλογών της Κυριακής, τονίζοντας την εκτίμησή της ότι ο εσωκομματικός της αντίπαλος δεν έχει πολιτικές θέσεις.

Σε νέες δηλώσεις της, την Παρασκευή το βράδυ στο Star, επιτέθηκε εκ νέου στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας: «Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμος, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης να προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιο των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε, δήλωσε χθες στo ΣΚΑΪ η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ερώτηση εάν η τοποθέτησή του δείχνει άγνοια, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως πρόσθεσε ότι η χτεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

«Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου. Ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι» είπε.

Σχολίασε ακόμη ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει υποστηρίξει μια σειρά από συνθήματα, αναγκαία μεν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να ερχόμαστε και στην ουσία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα καταλογίζουν στην ίδια ότι τον υπονόμευσε, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

«Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος».

«Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν τους ανθρώπους που είχε διαλέξει να είναι στο πλευρό του» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για την παράταξη και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και στη Βουλή.

Σε ερώτηση αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος κι αν η ίδια σε περίπτωση που κερδίσει θα συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη απάντησε:

«Τη Δευτέρα θα τους συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε κυβερνητική δυνατότητα».

Πρόσθεσε ότι ενότητα θα υπάρξει με δύο βασικές προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συκοφαντικών επιθέσεων.

Σε ερώτηση αν τέτοιες επιθέσεις εκπορεύονται από τον κ. Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του, ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, πρέπει να σταματήσει, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του» όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει καλέσει τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Κατέληξε λέγοντας ότι είναι αντιστρέψιμο το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, και πρόσθεσε πως έχει αποδείξει πως είναι στρατιώτης της παράταξης.

Τέλος κάλεσε την κυβερνητική παράταξη να μην επιχαίρει γιατί από τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι ενωμένος και με σχέδιο για την κοινωνία

Κασσελάκης: Δεν είμαι τέλειος σαν αυτούς που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου

Απαντήσεις στους επικριτές του μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για την αναφορά του στα κατεχόμενα της Κύπρου ως «κρατίδιό τους» δίνει μέσω του Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δίνει το στίγμα των θέσεών του για την εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι «πατάω την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά για τα ελληνικά του, για την πατριωτική σύγχρονη αριστερά, για ντα ελληνοτουρκικά και τις θέσεις του στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα.

Πιο αναλυτικά η ανάρτησή του:

Απαντάω σε ό,τι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα.
Όλα εδώ.
Μπροστά σας, αδιαμεσολάβητα.

👉«Δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, είναι άσχετος»
Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια.
Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική.
Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου.

👉«Πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς;»
Στα αγγλικά, είναι η απάντηση.
Μέχρι να γίνουν τα ελληνικά μου όπως τα αγγλικά μου, στα αγγλικά.
Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;

👉«Να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική»
Τις θέσεις μίας πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε απειλή.
Διάλογος με τους γείτονες, μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές:
-όχι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
-όχι συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ
-όχι απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

👉«Αποκάλυψε την ατζέντα του, δεν είναι πατριώτης»
Αποκάλυψα ότι… στα ελληνικά θέλω δουλειά.
Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα.
Δεν έχω στο πλευρό  μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.
Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων.
Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα.

Τα κλειδιά της αναμέτρησης για την Κυριακή

Εν μέσω της αντιπαράθεσης των δύο υποψηφίων, οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν την Κυριακή το πρωί. Εκεί θα κριθούν οι πάντες και θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα «κλειδιά» της αναμέτρησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι τα εξής:

-Το ποσοστό της αποχής

-τι θα κάνουν οι υποστηρικτές Τσακαλώτου και Παππά

-η διαφορά των 9 μονάδων που πήρε ο Κασσελάκης στον πρώτο γύρο