Τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην προσπάθεια της Περιφέρειας να αποδοθεί στα νησιά το 75% των εισπράξεων από το Τέλος Ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της, Γιάννης Παπαβασιλείου.

«Στηρίζουμε μέχρι τέλους την πρωτοβουλία της Περιφέρειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση του αιτήματος, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, λέγοντας ότι είναι «απολύτως αιτιολογημένο ηθικά, δημοσιονομικά και πολιτικά».

«Επιτέλους, τα νησιά δεν είναι αγελάδα για άρμεγμα. Αλλά ακόμα και την αγελάδα, πρέπει να φροντίζεις να την βλέπει κτηνίατρος, για να μην πάθει τίποτα» δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Σημειώνεται ότι από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου εκτιμάται πως θα εισπραχθούν από το Τέλος Ανθεκτικότητας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο από τη Ρόδο το κράτος θα εισπράξει άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σύνολο του Τέλους Ανθεκτικότητας διεκδικεί ο Δήμος Κω

Να περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το σύνολο του Τέλους Ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση, ζητά ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

«Τα χρήματα που εισπράττονται δεν είναι φορολογικά έσοδα του κράτους αλλά αποκλειστικά τοπικό έσοδο. Είναι ανταποδοτικά, γι’ αυτό πρέπει να επιστρέφουν, στο σύνολό τους, στον τόπο που παράγονται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να το διεκδικήσει.