Την επόμενη ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεγούν σήμερα περίπου 180.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλη τη χώρα, καθώς από τις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα 538 εκλογικά τμήματα για την επαναληπτική αναμέτρηση που θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ, αναδεικνύοντας τον/την διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε φωτογραφίες

syriza_ekloges_aigaleo__2_
syriza_ekloges_aigaleo__3_
syriza_ekloges_aigaleo__4_
syriza_ekloges_aigaleo__5_
syriza_ekloges_aigaleo__6_

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00. Ακολούθως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Η είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη έφερε την ανατροπή στον πρώτο γύρο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση από την Έφη Αχτσιόγλου που ήταν το φαβορί.

Την εβδομάδα που πέρασε το κλίμα πολώθηκε πολύ. Οι τόνοι ανέβηκαν,  τα σχόλια στα social media ξεπέρασαν κάθε όριο και το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο».

Οι δυο υποψήφιοι υπηρέτησαν τα αφηγήματά τους. Για μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά εξακολούθησε να μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης, στην ουσία της πολιτικής και στο σχέδιο που έχει επέμεινε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τα επιτελεία των δυο κομμάτων βρίσκονται σε εγρήγορση με στελέχη τους στις Οργανώσεις Μελών ώστε να υπάρξει η απαραίτητη κινητοποίηση. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει έναν αέρα περίπου 9 μονάδων και δεν θέλει να χάσει το πλεονέκτημα. «Οι ψηφοφόροι της μιας Κυριακής» προκαλούν σκεπτικισμό στο επιτελείο του.

Εκφράζουν, πάντως αισιοδοξία πως το κοινό τους είναι «μπετοναρισμένο». Τα «φάλτσα» των τελευταίων ημερών έσπευσαν να εκμεταλλευτούν από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου προκειμένου να μετατρέψουν τη σημερινή μάχη σε θρίλερ. Εκτιμούν πως υπάρχει μια κινητοποίηση των παραδοσιακών μελών – στελεχών της Αριστεράς που ανησυχούν για τον κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αττική θα επικεντρώσουν και οι δυο καθώς ο αριθμός των ψήφων είναι πολύ μεγάλος. O Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 25.418 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου 19.902. Το λεκανοπέδιο τους έδωσε περίπου το 35% των ψήφων που συγκέντρωσαν σε όλη την Ελλάδα. Αν ο κ.Κασσελάκης διατηρήσει τη διαφορά δύσκολα θα χάσει. Το στοίχημα για την κ. Αχτσιόγλου είναι να μειώσει την ψαλίδα.

Μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις η Έφη Αχτσιόγλου τις κατέγραψε στη βόρεια Ελλάδα από όπου έλκει την καταγωγή της. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχασε οριακά από τον ανθυποψήφιο της για 45 ψήφους (8.550 – 8.595). Στην Πέλλα, όπου μεγάλωσε, νίκησε με μεγάλη διαφορά παίρνοντας 931 ψήφους έναντι 254 του Στέφανου Κασσελάκη.

Αντίθετα στην Κρήτη η καταγωγή του, αλλά και η δυναμική του Παύλου Πολάκη, έδωσαν στον κ.Κασσελάκη ένα πολύ μεγάλο «αέρα». 5.384 συμπολίτες του τον ψήφισαν με την Έφη Αχτσιόγλου να υπολείπεται κατά πολύ (2.995 ψήφοι). Στα Χανιά πέτυχε σχεδόν double score λαμβάνοντας 955 σταυρούς έναντι 499 που πήρε η Έφη Αχτσιόγλου.