Συνεχίζονται οι μετρήσεις έξω από τα εκλογικά τμήματα, για να προκύψει το Exit Poll 2023 το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα στις 19:00.

Οι διαρροές από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ωστόσο, δείχνουν διαφορά που… σοκάρει ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα και που αλλάζει τα δεδομένα για τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις των κομμάτων.

Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκαλείται από τα ποσοστά κομμάτων που ήταν εκτός Βουλής στις 21 Μαΐου και που τώρα δείχνουν να εκτοξεύονται και να εξασφαλίζουν με άνεση την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.

Το «θρίλερ» της βραδιάς, ωστόσο, θα παιχτεί στα κόμματα που διεκδικούν είσοδο στη Βουλή αλλά και στον τελικό αριθμό τους. Αυτό που δείχνει να είναι στο όριο και να παίζεται μέχρι την τελευταία ψήφο, είναι το αν η Βουλή θα είναι εξακομματική, επτακομματική ή οκτακομματική!

Τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνουν Βουλή με επτά κόμματα και ένα όγδοο να δίνει τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να καταφέρει να κερδίσει θέση στα έδρανα.

Γεράκης (Marc): Δεν αποκλείεται θρίλερ όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο θρίλερ όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή αλλά και το ποια θα είναι αυτά. Αυτή την άποψη εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της MARC.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη μόλις κλείσουν οι κάλπες, δηλαδή στις 19:00 το απόγευμα, θα έχουμε εικόνα από το 80% των exit polls και μέχρι τις 20:00 θα έχουμε το 100% του αποτελέσματος.

Στο 40,77% η συμμετοχή έως τις 16:30 – Μείωση 8% συγκριτικά με τις εκλογές του Μαΐου

Στο 40,77% ανερχόταν η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έως τις 16:00-16:30, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, έχουν ψηφίσει 3.564.116 πολίτες και το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται στο 40,77%. Στις εκλογές του Μαΐου το ποσοστό συμμετοχής την ίδια ώρα κυμαινόταν στο 48,76%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια απόκλιση της τάξης του 8%.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των 13:30, η συμμετοχή ήταν στο 29,13%, δηλαδή και εκείνο το χρονικό διάστημα, μειωμένη συγκριτικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου.