Η δεύτερη ομάδα ομήρων που άφησε ελεύθερους το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς έφθασε στο Ισραήλ αργά χθες Σάββατο το βράδυ, ανακοίνωσε ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές και τις ισραηλινές αρχές, αφέθηκαν ελεύθεροι 13 υπήκοοι Ισραήλ —κάποιοι έχουν διπλή υπηκοότητα— και 4 υπήκοοι Ταϊλάνδης που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας. Η απελευθέρωσή τους καθυστέρησε για αρκετές ώρες.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι της 2ης ημέρας

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού και το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών δημοσίευσαν το καθένα τα ονόματα και τις ηλικίες και των δεκατριών Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν τη δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς:


Επάνω σειρά, από αριστερά: Noga Weiss, Shiri Weiss, Adi Shoham, Naveh Shoham και Yahel Shoham. Μέση σειρά, από αριστερά: Maya Regev, Noam Avigdori, Sharon Avigdori, Hila Rotem και Emily Hand. Κάτω σειρά, από αριστερά: Shoshan Haran, Alma Or και Noam Or.

Shoshan Haran, 67
Shiri Weiss, 53
Σάρον Αβιγκντόρι, 52 ετών
Adi Shoham, 38
Maya Regev, 21
Noga Weiss, 18
Noam Or, 17
Άλμα Ορ, 13
Hila Rotem, 13
Noam Avigdori, 12
Emily Hand, 9
Naveh Shoham, 8
Yahel Shoham, 3

Ο Dror Or, ο πατέρας του Noam και του Alma Or, εξακολουθεί να κρατείται από τη Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους. Η Yonat Or, η μητέρα των παιδιών και σύζυγος του Dror, σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου. Η Raaya Rotem, η μητέρα της Hila Rotem, κρατείται επίσης στη Γάζα.