Στο Λονδίνο θα βρίσκεται από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η δραστηριότητά του θα αρχίσει την Κυριακή με συνέντευξή του στο BBC, ενώ στην ατζέντα του ταξιδιού του πρωθυπουργού βρίσκονται τα Γλυπτά Παρθενώνα, οι επενδύσεις και οι συναντήσεις με την ομογένεια.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει τον κύκλο των επισκέψεών του στις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μετά από το Παρίσι και το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Λονδίνο για μία σειρά επαφών με οικονομικό, γεωπολιτικό και επενδυτικό αποτύπωμα.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με κορυφαίους επενδυτές. Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, μετατρέπεται σε μία ακόμη ευκαιρία προκειμένου να αναδειχθεί η νέα εποχή που ανοίγεται στη χώρα.

Αναμένεται να αναδείξει τα βήματα της ελληνικής οικονομίας από το 2019 μέχρι σήμερα, που είχαν ως ορόσημο την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα, ενώ θα απευθύνει πρόσκληση προς τους επενδυτές να στρέψουν το βλέμμα τους προς τη χώρα μας προκειμένου να δουν τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται σε αυτήν.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το μεσημέρι της Τρίτης έχει οριστεί το τετ του πρωθυπουργού με τον Βρετανό πρωθυπουργό. Εξελίσσεται σε ένα μομέντουμ αλλαγών και εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα θέσει και το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η θέση μας παραμένει ίδια. Η χώρα μας -όπως έχει σημειώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- επιδιώκει τον επαναπατρισμό των Γλυπτών και την επανένωση, ώστε το μνημείο να εκτίθεται στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης, τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο.

Την Κυριακή, στις 9:30 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό BBC One και στη δημοσιογράφο Laura Kuenssberg.

Στις 18:30, ο Κυριακός Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 17:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Keir Starmer.

Την Τρίτη, στις 12:45, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, στη Downing Street.