Στο Α΄ Τμήμα του ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση της μητέρας της Μυρτούς, Μαρίας Κοτρώτσου, με την οποία ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης.

Θυμίζουμε ότι λίγο καιρό πριν, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, είχε αρνηθεί την επιδίκαση αποζημίωσης προς την οικογένεια της Μυρτούς!

Δικηγόρος της οικογένειας ήταν ο γνωστός Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ κ. Σπύρος Βλαχόπουλος. Ο κ. Βλαχόπουλος επισήμανε ότι ο δράστης επί δύο χρόνια ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, χωρίς καμία αρμόδια κρατική αρχή να το γνωρίζει  και χωρίς να έχει καταγραφεί από κάποια αρχή ότι διαμένει στην χώρας μας.  Και προσέθεσε ότι ήταν αγνώστου διαμονής και η ανωνυμία του αυτή του έδωσε τη δυνατότητα να κινείται όπως εκείνος ήθελε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι υπάρχει απόλυτη αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παραλείψεων των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου και του τραγικού αποτελέσματος που επέφερε ο δράστης στην Μυρτώ. Μάλιστα ο κ. Βλαχόπουλος τόνισε ότι η μειοψηφία  της εφετειακής απόφασης που απέρριψε το αίτημα της οικογένειας, αναφέρει ότι ο δράστης κινείτο εκτός του πεδίου της έννομης τάξης.
Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου  (ΝΣΚ) Ιωάννης Καλαμάρας δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, καθώς προηγουμένως  είχε καταθέσει  δήλωση παράστασης πριν τη συζήτηση. Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

«Διαμαρτύρομαι επειδή η Μυρτώ χτυπήθηκε άδικα και δεν της έχει φερθεί το ελληνικό κράτος όπως έπρεπε και μας έχουν αφήσει στην τύχη μας», ήταν τα λόγια της Μαρίας Κοτρώτσου, μητέρας της 23χρονης  Μυρτούς έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ίδια ώρα που μέσα στην δικαστική αίθουσα συζητείτο η υπόθεσή της.

Πηγή: dikastikoreportaz.gr