Στρατιωτικό αεροσκάφος του Ισραήλ παρέλαβε από την Αθήνα στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που βρίσκονταν με άδεια στη χώρα μας, για να τους μεταφέρει πίσω στην πατρίδα τους, εν μέσω του αιματηρού πολέμου με τη Χαμάς.

Το αεροσκάφος τύπου KC-130HI θα μεταφέρει δεκάδες στρατιώτες στο Ισραήλ, όπου διαρκώς ενισχύονται οι γραμμές του μετώπου. Βίντεο από την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο, κυκλοφόρησε στα social media.

Τη Δευτέρα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας διέταξε την «πλήρη πολιορκία» της λωρίδας της Γάζας με διακοπή των προμηθειών ρεύματος, φαγητού και καυσίμων. Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ έχει κινητοποιήσει περίπου 100.000 στρατιώτες γύρω από τη Γάζα ενώ συνολικά η επιστράτευση αφορά περίπου 300.000 στρατιώτες.

Τριπλό μέτωπο στο Ισραήλ: Μπαράζ βομβαρδισμών και θηριωδίες με αμάχους

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιααμίν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός ηγέτης φέρεται να έθεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, ο πρόεδρος Μπάιντεν, δεν απέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό από την υλοποίηση του σχεδίου.

Πτήσεις Αθήνα – Ισραήλ για 5.000 Ισραηλινούς εφέδρους

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ, το περασμένο Σάββατο, προγραμματίστηκαν 20 πτήσεις από την Αθήνα προς πόλεις του Ισραήλ, για τη μεταφορά 5.000 Ισραηλινών που βρίσκονται στην Ελλάδα και πρέπει να παρουσιαστούν ως έφεδροι στη χώρα τους.