Ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις, την πορεία των ερευνών στα συντρίμμια, αλλά και τη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, το Star φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμα στοιχείο αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο σταθμάρχης – ο οποίος έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες – φέρεται να γνώριζε 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν στη γραμμή καθόδου – γεγονός που θα του έδινε τη δυνατότητα να ακινητοποιήσει τα τρένα και να αποφευχθεί η τραγωδία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε ενημερωθεί στις 23:04 από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων, χωρίς ακολούθως να αντιδράσει με κάποιον τρόπο.

Η εν λόγω επικοινωνία, κατά την οποία ενημερώθηκε ο σταθμάρχης, έχει καταγραφεί ηχητικά, αλλά και σε βιβλίο. Σημείωνεται επίσης πως ο ίδιος φέρεται να απάντησε ότι άκουσε την εντολή και ότι αποκρίθηκε «όλα καλώς». Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων, έχει καταθέσει τα παραπάνω στις αρχές.