Σε ολόκληρη την Σύμη έχουν επεκταθεί οι επίγειες και εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου του BBC και γνωστού γιατρού Μάικλ Μόσλεϊ. Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον 68χρονο, που παραθέριζε στο νησί με την οικογένεια του, να φθάνει στο χωριό Πέδι.

Τα νέα στοιχεία και τα αναπάντητα ερωτήματα

Τα ίχνη του 68χρονου αγνοούνται από την Τετάρτη, με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να επεκτείνονται πλέον σε όλο το νησί, αφού δεν απέφερε αποτέλεσμα η σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Άγιος Νικόλαος.Στην ερευνά συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας στην παραλιακή ζώνη του χωριού Πέδι.

Πλέον, οι έρευνες στρέφονται προς την αντίθεση κατεύθυνση από την αρχική, και συγκεκριμένα σε δύσβατη περιοχή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Πάντως, άλλαξαν τα δεδομένα στην υπόθεση, αφότου το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία ντοκουμέντο που απεικονίζει τον ίδιο να βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον.

Αυτό, σημαίνει ότι ο άνδρας είχε ήδη περάσει από το επικίνδυνο κομμάτι του μονοπατιού που θεωρείται ότι είχε ακολουθήσει, και βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Πέδι.

Σημειώνεται πως η φωτογραφία που βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και η λήψη της έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τόσο της αυτοκτονίας όσο και της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμη: Έρευνες σε όλο το νησί για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC

«Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση. Άνθρωποι περιμένουν το Ferry για να φύγουν από εδώ από την Ρόδο, να πάνε να ψάξουν τον διάσημο Βρετανό, μια πολυαγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα. Πολύ δημοφιλής στους τηλεθεατές του BBC» μεταδίδει από το νησί ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Joe Inwood.

Το χρονικό

Ο Μάικλ Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης (5/6). Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής με Drone και του Λιμενικού, που σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό του. Σωστικά συνεργεία «σαρώνουν» τη Σύμη.

Δόθηκαν εντολές και οδηγίες στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται με σκάφη στην ευρύτερη περιοχή, είτε κάνουν τοπικές διαδρομές είτε απλώς μεταβαίνουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι έρευνες το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) επικέντρωναν στο σημείο στην δυτική πλευρά της Σύμης, διότι υπήρχε μία πληροφορία η οποία ωστόσο διαψεύστηκε – ότι δηλαδή βρέθηκε ένα πτώμα στην περιοχή, κάτι που εντέλει δεν ισχύει.

Περίεργη ιστορία  χαρακτηρίζει την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC Michael Mosley o δήμαρχος Σύμης. Θέτοντας σειρά ερωτημάτων για το τι μπορεί να συνέβη. "Δεν θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι και να μην τον βρούμε μετά από 1-2 λεπτά στον δρόμο που συνδέει την πόλη με το Πέδι και το χωριό" επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας σε συνέντευξή του στο skai.gr.

-Σε τι φάση είναι οι έρευνες αυτή τη στιγμή;

- Αυτή τη στιγμή οι έρευνες είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι ο αγνοούμενος βρίσκεται κάπου, σε κάποιο σημείο. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχει περάσει τη διαδρομή, αυτή του μονοπατιού, από την παραλία, έχει διασχίσει τον παραλιακό δρόμο του Πεδιού και από εκεί και πέρα ​​εξαφανίστηκε στη διαδρομή από το Πέδι προς το χωριό και τον Γιαλό.  

Τώρα τι έχει προκύψει εκεί; Δεν θα μπορούσε να έχει πάθει κάτι και να μην τον βρούμε μετά από 1-2 λεπτά στον δρόμο που συνδέει την πόλη με το Πέδι και το χωριό, γιατί σε αυτόν τον δρόμο η κίνηση είναι πολύ συχνή. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί, τι έχει γίνει...

- Σαν να άνοιξε η γη και να τον καταλάβουμε τον άνθρωπο...

Κάτι τέτοιο. Υπάρχουν βέβαια κάποια θέματα. Οπως γιατί έφυγε από το Πέδι μόνο του, από την παραλία του Αγίου Νικολάου, γιατί δεν κρατούσε το κινητό μαζί του, γιατί με 45 βαθμούς Κελσίου περπάτησε αντί να πάρει το σκαφάκι να κατέβει στην πόλη. Είναι λίγο περίεργη όλη η ιστορία.

- Το σενάριο που εξετάζετε αυτή τη στιγμή ποιο είναι;

Ο άνθρωπος ή έχασε τον δρόμο -που δεν χάνεται ο δρόμος- από μόνος του επέλεξε να μπει μέσα στα δέντρα και να περπατήσει στα χωράφια, ή πήγε να δει κάποιο άλλο αξιοθέατο και με 40-45 βαθμούς Κελσίου ζαλίστηκε, έπαθε κάτι και ήταν μόνο του. και αβοήθητος. Οχι όμως στον κεντρικό δρόμο. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα πω εγώ, όλοι τα βάζουμε στο μυαλό μας αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω.