Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης με τους εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων του νομού Κυκλάδων.

Αφορμή της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, ήταν η ενημέρωση επί του νέου ασφαλιστικού νόμου 4670 του 2020, εμπνευστής, αλλά και δημιουργός του οποίου ήταν ο κ. Βρούτσης.

Να σημειωθεί ότι παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Διευθύντρια ΕΦΚΑ Κυκλάδων, Κατερίνα Κοκκάλα.

Ο κ. Βρούτσης έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, ξετυλίγοντας - όπως είπε το "νήμα" του ασφαλιστικού από το 2012, όπου ως Υπουργός Εργασίας στις δύσκολες στιγμές του μνημονίου, προσπάθησε να δώσει απαντήσεις, αλλά και λύσεις σε ένα τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με το συνταξιοδοτικό, τον άγνωστο μέχρι εκείνη την περίοδο αριθμό των συνταξιοδοτούμενων, αλλά και των "μαϊμού" συντάξεων.

"Σήκωσα ένα βάρος τότε που δεν μου αναλογούσε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι με συντονισμένες διαδικασίες ολοκληρώθηκε η απογραφή των συνταξιούχων, ενώ μέσα από τη δημιουργία προγραμμάτων όπως το "ΗΛΙΟΣ" και το "ΕΡΓΑΝΗ", καταπολεμήθηκε η ανασφάλιστη εργασία και εμπεδώθηκε στους εργαζόμενους ασφαλιστική συνείδηση.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα ενιαίο και δυνατό, τον e ΕΦΚΑ, αλλά και στην ολοκλήρωση το 2020 του 4670, ο οποίος, όπως δήλωσε, είναι ο πρώτος ασφαλιστικός νόμος με αναλογιστική μελέτη και με ορίζοντα το 2070.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των Συνταξιοδοτικών Σωματείων επισήμανε ότι "θέλω να σας καθησυχάσω, διότι έχουμε μπει σε μία σωστή πορεία του ασφαλιστικού συστήματος. Ο νόμος Βρούτση έφερε καινοτομίες στο ασφαλιστικό".

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα που έθεσαν τα Σωματεία, καθώς και με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο Γιάννης Βρούτσης με την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων Κυκλάδων