Σε μια ενημερωτική συνάντηση για την αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων, ο Μάνος Σταυριανός, εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης «Ανοιχτές Ορίζοντες» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, συμμετείχε σε εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου του Προδρόμου, «Σκόπας ο Πάριος».

Παρούσα και η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αγγελική Παυλάκη. Η συγκέντρωση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από ανησυχίες που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής. Σημειωτέον, ένα από τα πιο επείγοντα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο νεκροταφείο.

Οι κάτοικοι παλεύουν στον απόηχο της ολιγωρίας της διοίκησης του δήμου διαχρονικά, κατάσταση στην οποία βρήκαν πρόσφορο έδαφος μηχανικοί και ιδιώτες, να μετατρέψουν τον δρόμο κυριολεκτικά σε ‘’πισίνα’’. Το πρόβλημα δείχνει να αντιμετωπίζεται στο μέλλον αλλά στο παρόν, παραμένει ακόμα υπαρκτό.Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την ανεπαρκή επίβλεψη του γηπέδου και του σχολείου, παράλειψη που έχει ως αποτέλεσμα την αντιλειτουργικότητα των χώρων, όπου τα παιδιά περνούν σημαντικό μέρος της ημέρας τους.

Εξετάστηκε επίσης η πρόσφατη πυρκαγιά, ως μια κρίσιμη ανησυχία. Η παρουσία άκοπων χόρτων στους δρόμους, επιδείνωσε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, υπογραμμίζοντας μια την ευθύνη των αρμοδίων.Επιπρόσθετα, θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη για νέο χώρο στάθμευσης. Οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι η δημιουργία ενός καθορισμένου χώρου στάθμευσης, θα μπορούσε να μετριάσει τη συμφόρηση στην πλατεία, με τη δέουσα προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους τοπικούς εμπόρους.

Προς το τέλος της συνάντησης, συζητήθηκε το αναξιοποίητο ακίνητο στην είσοδο του χωριού, το οποίο είναι παραμελημένο. Ο κ. Σταυριανός τόνισε ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει λάβει τη χαμηλότερη χρηματοδότηση σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες πανελλαδικά, παρά τις σημαντικές εισφορές εσόδων των νησιών στο κράτος και θεωρεί αδύνατο να αξιοποιηθεί το ακίνητο μέσω ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τα οφέλη των κατοίκων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» παραμένει προσηλωμένη στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει, τη δίκαιη κατανομή των πόρων.