Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2023-24, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, κάλεσε σε συναντήσεις τους δασκάλους και τους καθηγητές του νησιού μας, ώστε από κοινού να φροντίσουμε για το υψηλότερο δυνατό επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας.

Στις επαφές του με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πάρου-Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος» και της ΕΛΜΕ,  έγινε εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο το ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Πάρο.  Ο Δήμαρχος, από τη μεριά του, δεσμεύθηκε ότι, ως Δήμος, θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, προκειμένου να είναι απροβλημάτιστη η διαβίωση στον τόπο μας των δημόσιων λειτουργών που έχουν την ευθύνη της Παιδείας και της νέας γενιάς μας. Ήδη, ο Δήμος παρέχει συνολικά περίπου 28 δωμάτια σε δημόσιους λειτουργούς. Επίσης, έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό 75.000 € προκειμένου επίσης να διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασηςή διατροφής τους στο νησί μας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πάρου, ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους δασκάλων και καθηγητών σχετικά με το πρόγραμμα συντήρησης και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, το οποίο εξελίσσεται και φέτος με ταχύτατους ρυθμούς. Ενώ, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από τους ίδιους, που ζουν καθημερινά τις σχολικές εγκαταστάσεις, σχετικά με θέματα που χρήζουν της προσοχής του Δήμου μας, τα οποία οι υπηρεσίες κατέγραψαν λεπτομερώς και θα προβούν άμεσα στην αντιμετώπισή τους.

Για τον Δήμο Πάρου, η Παιδεία και οι λειτουργοί της ήταν, είναι και θα είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα. Όπως ακριβώς και η νέα γενιά, στην οποία αγωνιζόμαστε να παραδώσουμε ένα νησί που θα συνδυάζει ανάπτυξη, αειφορία και βιωσιμότητα.