Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα», κ. Κώστας Ν. Μπιζάς, με αφορμή την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις με εκπαιδευτικούς φορείς, προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα σχολεία του νησιού μας, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σχετικά με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τις ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με τους Διευθυντές όλων των βαθμίδων και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου. Οι συναντήσεις έγιναν σε κλίμα γόνιμο με μόνο στόχο την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας. Από τις συζητήσεις καταδείχθηκε η ανάγκη για κατασκευή νέου Γυμνασίου Πάρου, η ανάγκη για δημιουργία/ίδρυση ειδικού νηπιαγωγείου-δημοτικού, η ανάγκη πρόσληψης ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, η ανάγκη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία καθώς και η προσπάθεια κάλυψης των κτηριακών αναγκών των σχολείων (όπως αιθουσών εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, στο Γυμνάσιο Πάρου, εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί των κτηρίων).

Εμείς και σήμερα κι αύριο ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους, δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα διεκδικούμε με κάθε μέσο τα αυτονόητα για τα σχολεία κι ότι έχουμε σχέδιο για την εκπαιδευτική πολιτική που θα ακολουθήσουμε.

Για εμάς είναι αδιανόητο η Πάρος του υπερτουρισμού και του πλούτου να μην έχει κτήρια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας.