Στη σύλληψη του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα στις Βρυξέλλες προχώρησαν το πρωί οι βελγικές αρχές.

Νωρίς το πρωί ο 45χρονος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε ένα καφέ στο προάστιο Σέρμπεεκ των Βρυξελλών, όπως επιβεβαιώνει η εισαγγελία, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Το όπλο που χρησιμοποίησε για να διαπράξει την αιματηρή επίθεση βρέθηκε, ενώ είναι ακόμη ζωντανός, ωστόσο δεν είναι γνωστή η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην φερόμενη ως κατοικία του υπόπτου, όπου δεν βρέθηκε.

Ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες είναι ένας 45χρονος Τυνήσιος που ζήτησε άσυλο στο Βέλγιο τον Νοέμβριο του 2019, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν σε συνέντευξη Τύπου. «Το πρόσωπο αυτό ήταν γνωστό στην αστυνομία για ύποπτες ενέργειες, εμπορία ανθρώπων και παράνομη διαμονή». Ο άνδρας φέρεται να καταδικάστηκε στην Τυνησία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τρομοκρατία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από διάφορα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπουργός Εσωτερικών Ανελίς Βερλίντεν μίλησε για «φρικτά γεγονότα» στη συνέντευξη Τύπου. Η υπουργός τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για τον εντοπισμό του δράστη. «Είμαστε ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία και θα είμαστε πάντα πιο δυνατοί», είπε ο Βέρλιντεν.

Βρυξέλλες

Παράνομα στο Βέλγιο ο 45χρονος ριζοσπαστικοποιημένος Τυνήσιος

Σύμφωνα με το RTBF, ο ύποπτος για τον πυροβολισμό στις Βρυξέλλες είναι ο 45χρονος Αμπντεσαλέμ Λ., ένας άνδρας Τυνησιακής καταγωγής που ζει στο Σέρμπεεκ, και φέρεται να μένει παράνομα στο Βέλγιο.