Ενόψει του Πάσχα, τη γιορτή της υπέρτατης θυσίας, αγάπης, αλληλεγγύης και ελπίδας, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σύρου, επιλέγει την αλληλεγγύη και την ελπίδα στο πρόσωπο της Χριστίνας – Αρετής Καραγιάννη – Χαλαβαζή.

Η περίπτωση της συμπατριώτισσάς μας Χριστίνας Χαλαβαζή, που με απόγνωση καταγγέλλει την «κοινωνική αδικία που υφίσταται ως ανάπηρη πολίτης από το ελληνικό δημόσιο», είναι χαρακτηριστικό δείγμα κρατικής αναλγησίας.

Η Χριστίνα – Αρετή στη δημόσια έκκλησή της αναφέρει:

«Ονομάζομαι Χριστίνα-Αρετή Καραγιάννη-Χαλαβαζή, είμαι 29 ετών και πάσχω από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 2 (SMA). Πρόκειται για μια νευρολογική νόσο, η οποία οδηγεί στην προοδευτική αδυναμία των μυών που χρησιμοποιούνται για την κίνηση.

…Ύστερα από τεράστιο αγώνα, κατέστη εφικτή η μεταφορά μου σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθώ σε εντατικό θεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, κ.ά., από άρτια καταρτισμένους γιατρούς και θεραπευτές. Ο ασφαλιστικός φορέας δεν εγκρίνει τη συμμετοχή του στα έξοδα νοσηλείας, ενώ το κόστος που προκύπτει είναι υπέρογκο. Για το λόγο αυτό, την κάλυψη των νοσηλειών έχει αναλάβει ο εθελοντικός οργανισμός, «Πράξη Αγάπης».

…Ούσα άνεργη φοιτήτρια, αδυνατώ να καλύψω τη μίσθωση προσωπικών βοηθών, καθώς το κόστος για παροχή υπηρεσιών 24ωρης φροντίδας ανέρχεται στα 4.500€ μηνιαίως, ενώ το διάστημα παραμονής μου στο εν λόγω κέντρο αποκατάστασης υπολογίζεται έως δώδεκα μήνες».

Η τοπική κοινωνία της Σύρου, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και τώρα, έχει γίνει μια μεγάλη αγκαλιά για τη Χριστίνα, αγκαλιά αλληλεγγύης και αγάπης.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου σαν ένας ισχυρός κρίκος αυτής της αλυσίδας αγάπης και αλληλεγγύης, δηλώνει το παρόν της, την ενεργό συμμετοχή της και απευθύνεται στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Σύρο, αλλά και στους φορείς και την κοινωνία του νησιού και τους καλεί να στηρίξουν τη Χριστίνα στον αγώνα ζωής που δίνει με αξιοπρέπεια και θέληση.

Για τη Χριστίνα και το αδιαπραγμάτευτο και ανθρώπινο δικαίωμα της στην ανεξάρτητη διαβίωση, ως αξιοπρεπής άνθρωπος, η Οργάνωσή μας συμμετέχει με τα μέλη και τους φίλους στην εκστρατεία βοήθειας, καταθέτοντας τον οβολό μας, εν όψει και των εορτών του Πάσχα,ως  πλεόνασμα αλληλεγγύης και αγάπης, στον τραπεζικό λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

"Act for Care AMKE"

IBAN:GR7101101650000016500976085

Με την υποσημείωση στο καταθετήριο της τράπεζας, «Για την Χριστίνα»        

Το Συντονιστικό της Ο.Μ. Σύριζα Π.Σ. Σύρου.