Τα νησιά της Νάξου και της Σαντορίνης επισκέφτηκε ο  Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου παρεβρέθηκε σε εορταστικές εκδηλώσεις και πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, κομματικά στελέχη, κατοίκους και επιχειρηματίες των νησιών.

Στις συναντήσεις αυτές, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές κοινότητες, συζήτησαν εκτενώς με τους κατοίκους και κατέγραψαν τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής, παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό διοικητικό προσωπικό.

Στη συνέχεια, βρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των αναπτυξιακών τμημάτων της ομάδας μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟΚ, όπου είχε τη χαρά να βραβεύσει τον κ. Γιάννη Γιοσμά, για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό και την ομάδα.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου ο κ. Φόρτωμας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό και συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν το νησί της Νάξου αλλά και τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Κατόπιν, επισκέφθηκε το Φιλώτι και παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης και την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου των Κουδουνάτων. Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε τη δομή της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο π. Ευστάθιο Βασιλάκη για τα «Γεύματα Αγάπης», όπου καθημερινά διανέμονται 145 μερίδες φαγητού. Πρόκειται για ένα έργο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης, με τον Βουλευτή να δεσμεύεται ότι θα στηρίξει αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Βουλευτής ταξίδεψε στη Σαντορίνη και παρεβρέθηκε στον Εσπερινό των Ψυχών στον Ι.Ν. Αγίου Ευστρατίου στον Βουρβούλο και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής Κοινότητας.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ο κ. Φόρτωμας, παρεβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Θήρας, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με κομματικά στελέχη του νησιού. Στον χαιρετισμό που απηύθηνε μίλησε για τις επικείμενες εκλογές και έδωσε σύνθημα νίκης και αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την ανάπτυξη των Κυκλάδων!

Κατόπιν, παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Βόθωνα και του Συλλόγου Βοθωνιατών Θήρας "Παναγία η Σέργενα". Τέλος, το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στον Βόθωνα και πραγματοποίησε συναντήσεις με κατοίκους και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Μετά τις επισκέψεις του, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Στις συναντήσεις που έκανα αυτές τις μέρες στη Νάξο και στη Σαντορίνη, επιβεβαιώθηκε η έμπρακτη και αδιαμφισβήτητη στήριξη στα νησιά των Κυκλάδων μας, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των νησιωτών. Έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ το δίλημμα: Μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ή γυρίζουμε πίσω; Η απάντηση είναι μία: "Προχωράμε μαζί!"».