Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, αναμένεται να γίνει εισήγηση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για διακοπή των δρομολογίων των τρένων έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα σε όλο το μήκος των γραμμών.

Όλες οι παθογένειες, οι ελλείψεις, οι παραλείψεις και τα λάθη στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ήρθαν στην επιφάνεια από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το Σταρ, στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει εισήγηση, προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι ώστε να υπάρξει διακοπή των δρομολογίων στα τρένα για δύο ή τρεις μήνες. Στόχος είναι σε αυτό το διάστημα να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα, έτσι ώστε να εφαρμοστεί η τηλεδιοίκηση και να αποκατασταθεί η σηματοδότηση, σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου. Οι αρμόδιοι που ετοιμάζουν την εισήγηση, αναφέρουν πως με βάση το χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να παραδοθεί πλήρες το σύστημα ασφαλείας ως τον Ιούλιο, όμως, με διακοπή κυκλοφορίας θα μπορεί να ολοκληρωθεί η λειτουργία του σε όλη τη γραμμή.

Επίσης, θα προτείνεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες να γίνεται η μεταφορά των επιβατών με λεωφορεία του ΟΣΕ. Από τη στιγμή που θα κατατεθεί η εισήγηση, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γνωστοποιηθεί και η απόφαση από πλευράς πρωθυπουργού και κυβέρνησης για το αν θα γίνει δεκτή.