Το «θα σας εξαφανίσομεν» και το «μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» είναι από τις πιο γνωστές «πολιτικές» ατάκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως υποψήφιος βουλευτής στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο».

Στην ταινία, ο Μαυρογιαλούρος με την κακομαθημένη κόρη του παθαίνουν ένα τροχαίο με… ελιά, καθώς πηγαίνουν σε προεκλογικά εγκαίνια ενός νέου μαιευτηρίου στο κεφαλοχώρι Πλατανιά.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται δίπλα στο μικρό χωριό  «Άγριλος», όπου ο βουλευτής γνωρίζεται με τους φτωχούς, τίμιους κατοίκους του, οι οποίοι του ανοίγουν τα μάτια, για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιφέρειά του.

Που βρίσκεται όμως η αυλή που συμβαίνουν όλα στο χωριό  Άγριλος;

Το «χωριό» Άγριλος δεν είναι στην πραγματικότητα χωριό αλλά ένα διάσημο, πρώην οινοποιείο στην Αττική!

Οι σκηνές της ταινίας εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Παλλήνης και συγκεκριμένα μέσα σε ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Ελλάδας – αυτό  του Ανδρέα Καμπά.

Πρόκειται για μία έκταση 350 περίπου στρεμμάτων, στην συμβολή της Αττικής οδού και της περιφερειακής Υμηττού, η οποία περιλαμβάνει το εργοστάσιο Καμπά, ένα από τα πρώτα εργοστάσια οινοποιίας στη χώρα μας στο οποίο παραγόταν το ομώνυμο φημισμένο κρασί των Μεσογείων.