Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί από την ανάρτηση της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών με την ανάρτηση που έκανε για την 28η Οκτωβρίου.

Η βουλευτής της Λευκωσίας θέλησε να ευχηθεί για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, ανεβάζοντας φωτογραφία στο Twitter φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο η επιλογή της να χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία ενός παιδιού που είχε δημιουργηθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και η λάθος σημαία που κρατούσε το «παιδί» καθώς είχε μόνο τρεις ρίγες, προκάλεσε σάλο στους χρήστες του Twitter.

Στην ανάρτησή της η κ. Ερωτοκρίτου έγραψε: «Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα! Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό». Ωστόσο δεν περίμενε ότι η φωτογραφία της θα ξεσήκωνε όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις, αφού δεν πρόσεξε καν ότι δεν πρόκειται για αληθινή φωτογραφία αλλά προϊόν τεχνολογίας με ψευδή στοιχεία που προσβάλλουν την Εθνική Ημέρα.

Μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας οι χρήστες του Χ (πρώην Twitter) ξέσπασαν με αρκετά σχόλια για την επιλογή της κυρίας Ερωτοκρίτου. «Για όνομα», «ο Χριστός και η Παναγία!», «γιατί να χρησιμοποιήσεις εικόνα από τεχνητή νοημοσύνη; Ψάξε στο Google. Δεν υπάρχουν σχόλια για το πόσο ντροπιαστικό είναι αυτό», «αθάνατο;», «δεν είδε τη σημαία και το υποτιθέμενο παιδί πώς είναι;» ήταν μερικά από τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία που ανήρτησε η βουλευτής από την Κύπρο.