Αναφορικά με τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από το γραφείο του Επάρχου Κώστα Μπιζά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

2. Παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι των Δήμων Πάρου & Αντιπάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

3. Να πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης  Μαρτίου ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και να φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Περιφερειακά, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της  24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

4. Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου, είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος και την οργάνωση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου - Αντιπάρου

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην έδρα της Π.Ε. Πάρου

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

- Ώρα 09:00

Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

- Ώρα 10:30

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, στο μνημείο της ηρωίδας  Μαντώς  Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, 1ου ΕΠΑ.Λ Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους  με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

-  Ώρα  10 : 30

Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων της Παροικίας, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πάρου κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, Φιλόλογος.

- Ώρα 11:00

Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστών, αντιστασιακών Οργανώσεων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων κλπ.

Σιγή ενός λεπτού - ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

- Ώρα 11:30

Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.

Χώρος των επισήμων απέναντι από το Α'  Κ.Α.Π.Η.

Μετά το πέρας της παρελάσεως θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα στο χώρο του Α΄ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Τα του ευπρεπισμού των χώρων κατάθεσης στεφάνων και της Παραλιακής Λεωφόρου, το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πάρου.

Τα της τάξεως & της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και το Λιμεναρχείο Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Μαούνης,  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου.

Ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου