Τον Σωκράτη Φάμελλο φαίνεται να προτείνει η Πολιτική Γραμματεία για επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της Π.Γ ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, με καθυστέρηση, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε πρόταση να αναλάβει την θέση του προέδρου της ΚΟ ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε ακουστεί το όνομα της Όλγας Γεροβασίλης για τη θέση της προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως φαίνεται μάλλον, δεν προχώρησε.‌

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες προτείνεται για αντιπρόεδρος στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για Γραμματείς της ΚΟ.

Ηχηρή απουσία Τζανακόπουλου

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να καταφθάνουν στα γραφεία όπου συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Σία Αναγνωστοπούλου, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς κ.α.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της απουσίας.