Τορπίλη στον ανασχηματισμό έριξε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μόλις τρεις ώρες αφότου είχε ανακοινωθεί μετά βαϊων και κλάδων πως θα αναλάμβανε ένα νεοσύστατο αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Μετά τη σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ όμως με κατηγορίες περί αποστασίας, ο κ .Αποστολάκης δήλωσε ότι δεν θα αποδεχθεί τελικά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι τον παγίδευσε ο πρωθυπουργός και ότι θεωρούσε πως υπήρχε διακομματική συναίνεση στο πρόσωπο του.

Η είδηση “πάγωσε” το Μαξίμου, το οποίο ήδη είχε “λανσάρει” την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη ως μία κίνηση συναίνεσης δεδομένου ότι είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικές πηγές εγκωμίαζαν τον κ. Αποστολάκη ως μία υπερκομματική προσωπικότητα, που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης και είχε τις γνώσεις, την εμπειρία και το κύρος να ανταπεξέλθει στο νέο αυτό υπουργείο. Όταν όμως ο ναύαρχος άλλαξε γραμμή πλεύσης, στο Μαξίμου ξέσπασε φουρτούνα.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Αποστολάκη και είχε μαζί του έντονο διάλογο. Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε τόσο τον κ. Αποστολάκη όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ενημερωθεί και "καρφώνοντας" τον ναύαρχο που είχε αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη. Η οργή του Μαξίμου εστράφη λοιπόν τόσο κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διχασμό όσο και κατά του κ. Αποστολάκη για δειλία. Από την κυβερνητική πλευρά μάλιστα αφήνουν υπόνοιες για εκβιασμό του ναυάρχου, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Κυβερνητικα στελέχη στη συνεχεια ανέφεραν δε ότι ο κ Αποστολάκης είχε δηλώσει στον πρωθυπουργό ότι θα ήταν τιμή του να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ότι είχε ενημερώσει την Προεδρία της Δημοκρατίας πως θα πήγαινε στην ορκωμοσία μαζί με τη σύζυγο του...

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του από το ΠΑΣΟΚ. Είχε διατελέσει υπασπιστής του Γιάννου Παπαντωνίου όταν ήταν ο τελευταίος υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Σημίτη. Μετά την εκλογική νίκη του Κώστα Καραμανλή το 2004, όταν ανέλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον απέπεμψε. Αλλά η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου τον επανέφερε και το 2013 επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ανέλαβε αρχηγός ΓΕΝ. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε από το ΚΥΣΕΑ αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Και στις 13 Ιανουαρίου του 2019, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας τον τοποθέτησε υπουργό Άμυνας.

Πηγή: news247.gr