Το ερώτημα «ποιος και γιατί φοβάται τη διαφάνεια» θέτει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου σε απάντηση της στην ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης, Έρευνας & Αγοράς).

«Ο ΣΕΔΕΑ σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε σήμερα αρνητικά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για ανάρτηση των πρωτογενών και αστάθμητων στοιχείων των δημοσκοπήσεων. Χωρίς να επικαλείται κάποιον συγκεκριμένο επιστημονικό λόγο για την μη ανάρτησή τους, αρνείται ένα αυτονόητο αίτημα για διαφάνεια έστω κατά την προεκλογική περίοδο», αναφέρει ειδικότερα η κυρία Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος του κόμματος σχολιάζει: «Αλήθεια, όμως, σε ποια επιστημονική αξιοπιστία και εγκυρότητα βασίζεται η δημοσίευση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και όχι μόνο η πρόθεση ψήφου;». «Ειδικά», σημειώνει, «όταν κατά το παρελθόν, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχουν καταγραφεί μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις δημοσκοπήσεις και το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και Ιουλίου 2019 αλλά και στο δημοψήφισμα του 2015, η διαφάνεια θα ενίσχυε και την πληγωμένη αξιοπιστία των εταιρειών δημοσκοπήσεων».

«Το ερώτημα λοιπόν παραμένει. Ποιος και γιατί φοβάται τη διαφάνεια;», τονίζει η κυρία Τσαπανίδου, αναφέροντας καταληκτικά ότι «σε κάθε περίπτωση, πολύ σύντομα η ετυμηγορία του λαού θα μας κρίνει όλους. Και τα κόμματα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».