Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 22:40 την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Kαταγγελίες κάνουν λόγο ότι προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με αναφορά της σελίδας «Εποχικοί Πυροσβέστες» στο Facebook, «η πυρκαγιά που προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα, καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πλέον η πυρκαγιά κατακαίει διάσπαρτα σημεία και η εικόνα της είναι καλύτερη σε σχέση με τις βραδινές ώρες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές, ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ένα ελικόπτερο από αέρος.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας