Με την πλειοψηφία να τίθεται υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα Αχτσιόγλου αποφασίζει μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη για τις επόμενες κινήσεις της. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι αν θα υπάρξουν νέες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούνται δεδομένες. Το ζητούμενο πλέον είναι αν θα αποχωρήσουν όλοι μαζί οι «6+6», ή αν θα αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του, αποχωρώντας είτε σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, είτε ακόμη και παραμένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να σταματήσουν οι «διαρροές» στελεχών και βουλευτών από το κόμμα της Κουμουνδούρου, καθώς, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να μπορεί να καταστήσει βιώσιμη τη συμβίωση μεταξύ των δύο πλευρών.

Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις στην πανελλαδική συνδιάσκεψη τόσο της Έφης Αχτσιόγλου, όσο και του Νάσου Ηλιόπουλου. Σύμφωνα με όσα διάρρευσαν από τη συνδιάσκεψη, η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών με τη νέα ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι θα μπορούσε – η νέα ηγεσία του κόμματος – να δράσει με διαφορετικό τρόπο μετά τις εσωκομματικές εκλογές και να μην κάνει διχαστικές επιλογές.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος από την πλευρά του φέρεται να διατύπωσε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει κρίση με στοιχεία διάλυσης, τονίζοντας ότι η ρίζα της κρίσης αυτής είναι πολιτική και η νέα ηγετική ομάδα αρνείται να το αποδεχτεί και αναζητάει εσωτερικούς εχθρούς αντί να συζητήσει για την ουσία της πολιτικής. Φέρεται να πρόσθεσε δε, ότι οι τελευταίες επιθέσεις που έγιναν δημιουργούν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη των «6+6» ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, ωστόσο αποφάσεις δεν ελήφθησαν, ή τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκαν. Ωστόσο, τα επόμενα 24ωρα αναμένονται εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου, καθώς ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις και της «άλλης πλευράς» και ιδιαίτερα του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Ηλιόπουλος: «Να φύγουμε από τον βούρκο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νάσος Ηλιόπουλος εισηγήθηκε να μην αποχωρήσουν σήμερα και να αρχίσουν νέο κύκλο επαφών με βουλευτές και στελέχη. Κοινή άποψη, που επικρατεί, είναι ότι “η κατάσταση δεν πάει άλλο”, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι οι βουλευτές που θα φύγουν είναι οκτώ, ώστε μαζί με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Πέρκα να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Νάσου Ηλιόπουλου ότι “δεν γίνεται να συνεχιστεί ο βούρκος του διαδικτύου και οι επιθέσεις Πολάκη”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Νοεμβρίου, ο Νάσος Ηλιόπουλος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του μπαράζ επαφών που είχε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί. «Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο της αποχώρησής τους.