Η Ένωση Γονέων Πάρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μία παραγωγική συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου (Διεπιστημονικό Κέντρο Ανάπτυξης Ειδικών Δυνατοτήτων) μετά από επίσημο αίτημα του φορέα μας, (Αρ. Πρωτ. 09-09/11/2023). Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και της υποστήριξης των Παριανών μαθητών.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ένωσης Γονέων, η επιστημονική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου,  επέδειξε απαράμιλλη ενσυναίσθηση και δέσμευση. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει επιτόπιες αξιολογήσεις μαθητών τόσο από την Πάρο, όσο και από την Αντίπαρο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης και πόρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Πάρο, η επιστημονική ομάδα θα συναντήσει δέκα μαθητές κατά σειρά προτεραιότητας αιτήσεων, πραγματοποιώντας ολοκληρωμένες αξιολογήσεις για την καλύτερη κατανόηση των μοναδικών αναγκών τους. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, με κεντρικούς ομιλητές, τα μέλη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., στις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί & γονείς, προωθώντας έναν συνεργατικό διάλογο για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές ικανότητες.

Με τις ενέργειες αυτές, εξασφαλίζεται η οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς, διαμονής και διατροφής για κάθε συνοδό και μαθητή που αξιολογείται (το κόστος υπολογίζεται περίρπου 400€/οικογένεια), αφού η αξιολόγηση δεν θα λάβει χώραστη Νάξο.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της συνεργασίας, ο φορέας μας, μαζί με την τοπική κοινωνία, απευθύνει θερμή υποδοχή στη διεπιστημονική επιτροπή του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου. Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάρου, Κώστα Μπιζά, και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, οι δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία και δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν τυχόν πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία.

Ως ενιαίος φορέας, η Ένωση Γονέων Πάρου παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη δέσμευσή της να αναδεικνύει τις προκλήσεις και να υποστηρίζει λύσεις για τη διασφάλιση της δωρεάν εκπαίδευσης με ισότητα, ισονομία και πάντα, χωρίς διακρίσεις & αποκλεισμούς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου