Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση του στις 26/01, αναπροσαρμογή  των δημοτικών τελών για το έτος 2022, η οποία κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου κόστους στην καθαριότητα από τη διαχείριση της αποκομιδής απορριμμάτων, την αύξηση του κόστους ενέργειας, την ετήσια εισφορά στον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου και την προμήθεια εξοπλισμού. Η παραπάνω αύξηση  κρίθηκε ως η ελάχιστα δυνατή και σε λογικά πλαίσια, ενώ ακόμα και με την αύξηση αυτή η Πάρος διαθέτει από τα χαμηλότερα τέλη από αντίστοιχα νησιά των Κυκλάδων για φέτος, και από τα χαμηλότερα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση του Δήμου Πάρου βασίζεται σε ένα συμφωνηθέν πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας, με κοινό στόχο την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας. Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα τα ζητήματα. Στο πλαίσιο της δημοκρατικής, διαφανούς, έντιμης, συλλογικής λειτουργίας η διαφορετική άποψη είναι απόλυτα σεβαστή. Η πλήρης ωστόσο αμφισβήτηση και η μη τήρηση του παραπάνω πλαισίου λειτουργίας, αποσυντονίζει και καθιστά ανέφικτη τη διαδικασία εκτέλεσης του έργου μας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι δεν νοείται διαφοροποίηση Αντιδημάρχου από τη γραπτή και ξεκάθαρη εισήγηση του Δημάρχου, ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό πολιτικό ζήτημα, καθώς και η καταψήφιση της, όπως έγινε στην περίπτωση του κ. Κεμπάπη κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου. Οι απαξιωτικές εκφράσεις που ακολούθησαν από την πλευρά του τέως Αντιδημάρχου προς εμένα αμέσως μετά ωστόσο, ήταν προσβλητικές τόσο για το πρόσωπο μου όσο και για τον θεσμό που εκπροσωπώ. Είναι η πρώτη φορά μετά την πολυετή μου ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου συνεργάτης καταφέρεται προσωπικά εναντίον μου, με τέτοιο σκαιό τρόπο. Σεβόμενος τόσο την αξιοπρέπεια μου όσο και των υπολοίπων συνεργατών και συναδέλφων και μελών της δημοτικής παράταξης, έσπευσα να ανακαλέσω άμεσα τον κ. Κεμπάμπη από τη θέση του Αντιδημάρχου, απαλλάσσοντας τον από τα καθήκοντα του.

Η Διοίκηση του Δήμου εύχεται στον κ. Κεμπάμπη να πετύχει όσα οραματίζεται ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και τον διαβεβαιώνουμε, ότι θα είμαστε δίπλα του εφόσον οι προτάσεις του συνάδουν με το κοινό συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών. Οι ανάγκες της Πάρου και οι προσδοκίες των δημοτών ωστόσο δεν μπορούν να περιμένουν, δεν υπάρχει περιθώριο για συναισθηματικές αμφιταλαντεύσεις και πολιτικά πισωγυρίσματα. Ο χρόνος και το έργο μας θα αποδείξει την ορθότητα των πράξεων και των επιλογών μας. Συνεχίζουμε με ενότητα δράσης και αποφασιστικότητα.