Θριαμβολογεί σε δελτίο τύπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης γιατί ο Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης έκανε δεκτό το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση Π. Λιβαδιού-Νάξου.

Έτσι κατά την άποψη του θα εξυπηρετηθούν και θα λύσουν τα προβλήματα τους οι νεφροπαθείς!!

Προκαλεί τη νοημοσύνη των νεφροπαθών αλλά και όλων μας ο κύριος Βρούτσης, όταν προσπαθεί να μας πείσει ότι με αυτό τον τρόπο, μετριάζει έστω, την ατελείωτη ταλαιπωρία των νεφροπαθών με τα πήγαινε-έλα, που ελέω του ακτοπλοϊκού μονοπωλίου το χειμώνα χρειάζονται και διανυκτέρευση.

Άλλο αν η εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων συμβάλλει στο «άνοιγμα» της γραμμής Π. Λιβαδιού -Χώρας Νάξου.

Την «ενσυναίσθηση» του βουλευτή της ΝΔ δεν την έχει εισπράξει ο Παριανός λαός στα χρόνια αιτήματα του για αναβάθμιση των δομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο νησί μας. Προκαλεί  λοιπόν ο κ. Βρούτσης  με τη στάση του.

Τα διατυπωμένα αιτήματα των νεφροπαθών και όλου του Παριανού λαού είναι:

  • Ίδρυση μονάδας αιμοκάθαρσης το συντομότερο δυνατό με κρατική ευθύνη, σε κατάλληλο χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του δημόσιου συστήματος που θα καλύπτει τις πληθυσμιακές, επιδημιολογικές ανάγκες της Πάρου και της Αντιπάρου και που θα περιλαμβάνει μονάδα αιμοκάθαρσης.

Σήμερα :

  • Καθημερινά δρομολόγια πρωί-απόγευμα προς και από Νάξο
  • Όταν η παραμονή των νεφροπαθών κρίνεται απαραίτητη με κρατική δαπάνη να καλύπτεται η διαμονή και η διατροφή των ασθενών και των συνοδών τους.

Σε αυτά οι νεφροπαθείς του νησιού μας αλλά και το σύνολο του παριανού λαού περιμένουν απαντήσεις.

Πάρος 28-2-22