Mε αφορμή τον θάνατο ανασφάλιστης εργαζόμενης σε απορριμματοφόρο στο Ξυλόκαστρο, προκηρύχτηκε πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ που θα γίνει την Τρίτη 17 Γενάρη διεκδικώντας μέτρα προστασίας και δίνοντας αγωνιστική απάντηση για τους δεκάδες νεκρούς εργαζόμενους τα τελευταία έξι χρόνια.

Με ευθύνη όλων των κομμάτων εξουσίας και των κυβερνήσεων τους  οι δήμοι αδειάζουν από μόνιμους εργαζόμενους με ταυτόχρονη προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή με τη διάλυση της Επιθεώρησης εργασίας επικρατεί εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς και έχουν υποβαθμιστεί οι ρόλοι του τεχνικού ασφαλείας και του ιατρού εργασίας.

Οι δημοτικές αρχές έχουν και αυτές το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Στη περίπτωση του δήμου μας κοντεύει χρόνος από την καταγγελία των οδηγών απορριμματοφόρων για τις επικίνδυνες κλίσεις των «δρόμων» μέσα στο ΧΥΤΑ, που σύμφωνα με τους υπεύθυνους η κλίση τους είναι σε κάποιες περιπτώσεις  της τάξης του 16%! Παρά τις δεσμεύσεις από τον Σεπτέμβριο για μια προσωρινή λύση, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και οχήματα να είναι εκτεθειμένοι στο κίνδυνο μιας ανατροπής. Κανένα ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή για τους εργαζόμενους της και τη δημοτική περιουσία και κανένα μέτρο από τον υπεύθυνο διαχειριστή του ΧΥΤΑ, τον ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου ΑΕ.

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την ασφάλεια τους, για τα εργασιακά  τους δικαιώματα και τα μισθολογικά τους αιτήματα. Στο πλαίσιο αυτό συναντάμε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου την Τετάρτη 18 Γενάρη.