Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, με επιστολή της που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητά την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της σύμπτυξης τμημάτων του Γυμνασίου Πάρου.

Η επιστολή έχει ως εξής:  

Κύριε Πρόεδρε,
Δυο περίπου μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολο της. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε όλη τη χώρα αλλά και στο νησί μας, βρίσκονται σε διαδικασία κινητοποιήσεων με απαρχή τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πρόσφατη απεργία τους αλλά και τη δυναμική χθεσινή συγκέντρωση των γονέων στο ανοικτό αμφιθέατρο του Λυκείου Παροικιάς, με εκφρασμένη τη στήριξη τους στην τριήμερη αποχή των μαθητών του Γυμνασίου Παροικιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ως εκπρόσωπος του παριανού λαού δεν μπορεί παρά να
πάρει θέση άμεσα και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι σε μια πολιτική που υποβαθμίζει παραπέρα τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Ήδη με το δελτίο τύπου που εκδώσαμε στις 15-10-21 ζητούσαμε από τη Δημοτική
Αρχή να προχωρήσει σε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση, οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι, βάσει του άρθρου 67 παρ. 2 του N. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87 /7-6-2010), ζητούμε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο επιπλέον για λόγους δημόσιου συμφέροντος χαρακτηρίζεται επείγον, με το παρακάτω θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την απαίτηση του Υπουργείου Παιδείας για σύμπτυξη τμημάτων και τα υπάρχοντα εκπαιδευτικά κενά σε σχολεία της Πάρου».

Λόγω του ενδιαφέροντος για τα συγκεκριμένα θέματα, ζητάμε η συνεδρίαση να
πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα του ΕΠΑΛ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα
συμμετοχής παρουσίας και τοποθέτησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.