Την υποψηφιότητα της Ελένης (Ελεάννας) Μπάλιου στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η κ. Μπάλιου, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Το ενδιαφέρον μου για την Πάρο  είναι αδιαμφισβήτητο. Επιθυμώ να δω αυτόν τον τόπο σε τροχιά βιώσιμης εξέλιξης, ιδιαίτερα σήμερα, που η  κρατούσα πραγματικότητα στην Πάρο είναι ανησυχητική και η φέρουσα ικανότητά της  εγγίζει οριακά επίπεδα σε όλους σχεδόν τους τομείς. Η Πάρος, όντας η ίδια πλέον μια πολυπολιτισμική κοινωνία,  μπορεί και πρέπει να γίνει γνωστή διεθνώς, όχι μόνο για το τουριστικό της προϊόν,  αλλά και για την προϊστορία, την ιστορία, τον πολιτισμό  και τις παραδόσεις της.

Σεβόμενη τις όποιες θετικές ενέργειες έχουν γίνει από προηγούμενες δημοτικές αρχές και βασιζόμενη στις γνώσεις, στην εμπειρία  και τις δεξιότητές  μου,  πιστεύω ότι είμαι ικανή να βοηθήσω τον τόπο μου ποικιλοτρόπως. Για τον λόγο αυτό, θα είμαι υποψήφια με τον συνδυασμό «ΠΑΡΟΣ με ευθύνη και ενότητα» με επικεφαλής τον Κώστα Μπιζά,  θεωρώντας ότι η προσωπικότητά του η αυτοδιοικητική εμπειρία του και  οι στόχοι του αποτελούν εγγύηση για  άμεση ποιοτική στροφή  του νησιού μας. Εναπόκειται όμως σε όλους τους κατοίκους της Πάρου να επιλέξουμε, τι αποτύπωμα θέλουμε να αφήσουμε στον τόπο μας…Ας προβληματιστούμε.

Αγαπητοί  φίλοι και φίλες,

Είναι ώρα ευθύνης!

Είναι ώρα ενότητας!

Είναι ώρα για ορθή επιλογή!».

Βιογραφικό

H Ελένη (Ελεάννα) Μπάλιου του Μιχαήλ, γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Μάρπησσα Πάρου. Εκεί, στο αγαπημένο της χωριό, πέρασε τα παιδικά της χρόνια μιας και το επισκεπτόταν συνέχεια για να μένει με την οικογένειά της. Είναι παντρεμένη, μητέρα δυο παιδιών και περήφανη που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς φιλίας, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης με όλους τους συγχωριανούς της.

Είναι πτυχιούχος  Αγγλικής, Ελληνικής και Ιταλικής Φιλολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ταξίδι της γνώσης την οδήγησε στις Ηνωμένες Πολιτείες  Αμερικής από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία (M.Ed) από το πανεπιστήμιο Rutgers όπου  εργάστηκε και ως ερευνήτρια. Το διδακτορικό της δίπλωμα (Ph.D), το απέκτησε από το πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Παιδαγωγικής.

Μιλάει  Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Επιστρέφοντας από την Αμερική, ανέπτυξε έντονη ακαδημαϊκή δραστηριότητα. Διορίστηκε ως καθηγήτρια στην  δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ, παράλληλα, δίδαξε εφαρμοσμένη γλωσσολογία και αγγλικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στο ΤΕΙ Πειραιά,  και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Στη Βουλή των Ελλήνων είχε την τιμή να είναι καθηγήτρια αγγλικής βουλευτών και υπουργών  για αρκετά χρόνια. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, αρθρογραφεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και έχει εκπροσωπήσει  την Ελλάδα σε  διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έχει  υπηρετήσει  σε θέσεις ευθύνης ως διευθύντρια γυμνασίου, σχολική σύμβουλος, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου και ως σύμβουλος εκπαίδευσης αγγλικής φιλολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ασκώντας συμβουλευτικό και επιμορφωτικό έργο σε εκπαιδευτικούς. Έχει επίσης διατελέσει επιστημονική συνεργάτης του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)και του ΑΣΕΠ, και της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.