Ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε το διήμερο 1-2/5 τη Σύρο όπου συμμετείχε μαζί με τους συνυποψήφιους του Ειρήνη Βλαστάρη, Βασίλη Γλέζο και Γιώργο Μαραγκό στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στη συγκέντρωση που οργανώθηκε έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε τους αγώνες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγου το 1886 έως σήμερα, στηλίτευσε τις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές και καταδίκασε την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι κατήργησε ουσιαστικά τις ΣΣΕ υπέρ των ατομικών, θεσμοθέτησε τις αναιτιολόγητες απολύσεις, κατήργησε το 8ωρο και καθιέρωσε τις απλήρωτες υπερωρίες, απαξίωσε το ΣΕΠΕ και ουσιαστικά καθιέρωσε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας. Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να ανατρέψουν την πολιτική αυτή με τους αγώνες τους και με τη συμβολή τους στην πολιτική ανατροπή στις εκλογές της 21ης Μάη.

Στη συνέχεια συμμετείχε στην πορεία από την Αποκεντρωμένη μέχρι την πλατεία Μιαούλη που οργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το μεσημέρι της πρωτομαγιάς μαζί με τους άλλους συνυποψήφιους συμμετείχαν στη λαϊκή γιορτή που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ο Πολιτιστικός Σύλλογος στα Χρούσσα.

Τέλος, την Τρίτη το πρωΐ και μαζί με άλλους συνυποψήφιους καθώς και την Αναστασία Αργυροπούλου μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και τον Κώστα Βασιλάκη, συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σύρου, περιόδευσαν σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως στο Δήμο, σε γραφεία των Δικαστηρίων, στο γραφείο του Δικηγορικού Σύλλογο, στο Ιστορικό Αρχείο Κυκλάδων, στη Βιβλιοθήκη, στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας και στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Κοινός παρανομαστής όλων των υπηρεσιών, η έλλειψη στελέχωσης που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση της δουλειάς, οι χαμηλοί μισθοί σε σχέση με την ακρίβεια της καθημερινής διαβίωσης, οι χαμηλές αποζημιώσεις για μετακινήσεις εκτός έδρας, η μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης κατοικίας κλπ.

Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι μια νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και απαλλαγμένη από μνημονιακές δεσμεύσεις, θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει τόσο την ενίσχυση και τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με γνώμονα τη νησιωτικότητα, όσο και την αντιστοίχηση του μισθολογίου στις απαιτήσεις της διαβίωσης στις νησιωτικές περιοχές, μέσα από αυξήσεις μισθών αλλά και με παροχή περισσότερων κινήτρων προσέλκυσης υπαλλήλων στις νησιωτικές περιοχές.