Την υποψηφιότητα του Άκη Δελαπόρτα, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Ο κ. Δελαπόρτας, υπάλληλος στο ΙΚΑ Ρόδου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Φοίβος Κρεμαστής αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου να συμπορεύομαι με τον Γιώργο Χατζημάρκο, έναν ξεχωριστό πολιτικό που διακρίνεται για τα έργα και τις επιτυχίες που έχει φέρει σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό που ήταν καθοριστικό για τη συστράτευσή μου με την παράταξη #Μπροστά το Νότιο Αιγαίο είναι η δουλειά που έχει κάνει αυτή η Περιφερειακή Αρχή στον Αθλητισμό που και εγώ υπηρετώ με αφοσίωση. Μια δουλειά που αποτιμάται τόσο σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων, τοπικών, περιφερειακών, εθνικών αλλά και διεθνών αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση των νησιών μας στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων όσο και σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας στην πόλη αλλά και στα χωριά έχουν ένα γήπεδο να αθλούνται. Βρίσκομαι και εγώ τώρα στο πλάι του Γιώργου Χατζημάρκου για να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να φέρουμε σε πέρας τους νέους στόχους που έχουν τεθεί και το σχέδιο του για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ακόμα πιο #μπροστά!»

Βιογραφικό

Ο Άκης Δελαπόρτας εργάζεται στο ΙΚΑ Ρόδου επί 34 έτη και είναι Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Φοίβος Κρεμαστής.

Τα τελευταία 3 έτη κατέχει τη θέση του προϊσταμένου ελέγχων ΠΕΚΑ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, καθώς έχει διατελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Επίσης, διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρεμαστής την περίοδο 2014-2019.

Υπήρξε μέλος των ποδοσφαιρικών σωματείων Διαγόρα Ρόδου, Φοίβου Κρεμαστής και Ηρακλή Μαριτσών ως αθλητής, ενώ όταν η καριέρα του ολοκληρώθηκε ασχολήθηκε με την προπονητική και διετέλεσε και Ενωσιακός προπονητής.

Υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί την ομάδα του χωριού που αγάπησε, τον αθλητικό σύλλογο Φοίβο Κρεμαστής, ως Πρόεδρος, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Ανθίτσα, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά και τρία εγγόνια.