Επίσκεψη στην Αθήνα φέρεται να πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενόψει του δείπνου που παραθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ στις 8.15 το βράδυ.

Την πληροφορία μεταφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, με την Αθήνα πάντως να μην επιβεβαίωνε μέχρι χθες την είδηση, κάτι που πάντως είναι λογικό λόγω ασφάλειας.

Αν ο Ζελένσκι βρεθεί στην Αθήνα είναι δεδομένο ότι θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν από το δείπνο.

Στο δείπνο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων θα συμμετάσχει και ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, στη σκιά της έντασης στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον Κροάτη πρόεδρο Ζόραν Μιλάνοβιτς λόγω της προφυλάκισης των Κρατών οπαδών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Αντρέι Πλένκοβιτς πήρε αποστάσεις από τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας για την κράτηση των συμπατριωτών τους αλλά και τον διασκορπισμό τους στις φυλακές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα της Κροατίας, ο πρωθυπουργός της χώρας τους αναμένεται να ζητήσει την επιστροφή-απέλαση των συμπατριωτών του που δεν εμπλέκονται στην τραγική υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέπτεται την Ελλάδα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Στο δείπνο δεν θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ή ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι καθώς οι ελληνοαλβανικές σχέσεις έχουν μπει στον "πάγο" μετά την υπόθεση της παρατεταμένης κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.