Ιδιαίτερη στιγμή στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ήταν η πτήση του σμηναγού Χρήστου Πάρι Χαρίτου με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "ΖΕΥΣ" της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη διάρκεια της επίδειξης της ομάδας «ΖΕΥΣ» στον ουρανό της πόλης, ο Ίκαρος Χ. Χαρίτος έστειλε το μήνυμά του, στο οποίο ανέφερε: «Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα».

Από την εξέδρα των επισήμων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Αφηγητής της σημερινής παρουσίασης της ομάδας Ζευς είναι ο Σμηναγός Παναγιώτης  Σεϊμένογλου, ενώ ο πιλότος του F16 που εντυπωσιάζει με τους ελιγμούς του στον ουρανό της Θεσσαλονίκης είναι ο Σμηναγός Χρήστος – Πάρις Χαρίτος , με περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης.

Ο πιλότος που έσκισε τους αιθέρες

Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος επιλέχθηκε φέτος να πιλοτάρει το αεροσκάφος F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», που θα «σκίσει» τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης.

Ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006, το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+ και από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.