Νέα εκτεταμένη εισβολή στο έδαφος της Γάζας πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής από τον εκπρόσωπος των IDF.

Σύμφωνα με τους Times of Israel στόχος της επιδρομής ήταν η γειτονιά Shuja’iyya στην ανατολική Γάζα.

Επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι οι περιορισμένης έκτασης επιδρομές θα μπορούσαν να αποτελούν πρόβα χερσαίας εισβολής, στην ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Ντανιέλ Χαγκάρι περιγράφει ότι στην επιχείρηση στη Γάζα συμμετείχαν δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένα με την από αέρος συνδρομή ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Όπως λένε αναλυτές πρόκειται για μια επιχείρηση με εγγύς αεροπορική υποστήριξη που εφαρμόζεται όταν έχεις μονάδες πεζικού που χρειάζονται διαρκώς υποστήριξη από τον αέρα με ελικόπτερα ή drones.

Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο, ήταν αποθήκες οπλισμού της Χαμάς, θέσεις εκτόξευσης ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων.

«Οι δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή στο τέλος της αποστολής και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας» προσθέτει ο εκπρόσωπος των IDF.

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα βίντεο από τις ανακοινώσεις του διοικητή της 36ης Μεραρχιας αλλά και από την παρουσία στο κέντρο επιχειρήσεων του επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης και του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.


Αξιωματούχος της Χαμάς: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 50 ομήρους

Την ίδια ώρα μέλος της αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα υποστήριξε, σύμφωνα με την εφημερίδα Κομερσάντ, ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 50 από τους ομήρους που είχαν απαχθεί κατά τις επιδρομές ένοπλων Παλαιστινίων στις 7 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, ο Αμπού Χαμίτ δήλωσε πως η Χαμάς δεν μπορεί να απελευθερώσει τους ομήρους μέχρι να συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός και πως χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους αυτούς που απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις.