Η δικηγόρος, πολιτευτής και δημοσιογράφος  Εύη Τατούλη  αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος της Αναπτυξιακή Πάρου-Αντιπάρου-Αμοργού.

Η Εύη Τατούλη είναι κόρη του τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Του πολιτικού ανδρός που ξεκίνησε ως μαοϊκός  από  ΕΚΚΕ και κατέληξε υφυπουργός της Ν.Δ. και  βουλευτής Αρκαδίας της από το 1990 έως το 2010! Μάλιστα ο ίδιος  εξελέγη δύο φορές περιφερειάρχης Αρκαδίας, μία φορά ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ (!) και μία φορά ως ανεξάρτητος..

Ο παλαίμαχος πολιτικός και ιατρός κ. Πέτρος Τατούλης

Ποιά είναι όμως η επαγγελματική/κοινωνική πορεία της κυρίας Τατούλη ;

Η κα Εύη Τατούλη

Η κα Τατούλη είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δουλέψει ως δικηγόρος-νομικός σύμβουλος, ενώ όπως θα δείτε παρακάτω έχει και την ιδιότητα της δημοσιογράφου !

Η Εύη Τατούλη  απασχολήθηκε ως ειδικός σύμβουλος/δημοσιογράφος του πατέρα της όταν ο τελευταίος εξελέγη για πρώτη φορά ως περιφεριάρχης, ( με μηνιαίο μισθό  2.240,00 ευρώ)  παρότι η ίδια δικηγορούσε. Ο διορισμός της αυτός είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί θεώρησαν νόμιμο αλλά όχι ηθικό το να απασχολείται με τέτοιο μισθό στο γραφείο του πατέρα της.

Εν συνεχεία, ανέλαβε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (με την ιδιότητα της νομικού), ενώ το 2015 έθεσε  υποψηφιότητα για τη βουλευτική έδρα της Αρκαδίας, θέλοντας (ανεπιτυχώς) να διαδεχθεί τον πατέρα της.

Παρ΄όλα αυτά η πολυσχιδής κα Τατούλη φαίνεται να έχει μεγάλη εμπειρία από αναπτυξιακές-δημοτικές εταιρίες, καθώς έχει θητεύσει και ως διευθύνουσα σύμβουλος της "Εύδημος" ΑΕ, της αναπτυξιακής εταιρείας των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου-Μαραθώνος-Λαυρίου-Καρύστου.

Μάλιστα παραλίγο να αναλάβει και τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου και σε μία άλλη αναπτυξιακή εταιρία, αυτής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τελικά αυτό δεν συνέβη λόγω της έντονης αντίδρασης ακόμη και των συμβούλων της δημοτικής αρχής (!), με αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό της παράταξης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι θέσεις που λαμβάνει είναι στην ουσία "με απευθείας διορισμό", εκμεταλλευόμενη τις διασυνδέσεις του πατέρα της. Πάντως, πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, όπου και να πάει διακατέχεται από εργατικότητα και αποτελεσματικότητα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα ισχύσει και στην περίπτωση της αναπτυξιακής Πάρου-Αντιπάρου-Αμοργού, για το καλό και των τριών νησιών.

ΥΓ: Με δεδομένες τις δηλώσεις της κυρίας Τατούλη που ανέφερε ότι "αποφασίστηκε η συγκράτηση τους κόστους λειτουργίας της Εταιρείας στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα", θα είχε ενδιαφέρον να ενημερωθούμε και για τις μηνιαίες της αποδοχές..

Ο Ανένταχτος