Ο 76χρονος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πρόκειται να ηγηθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» του καταδικασμένου, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάωνσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Κανελλόπουλος γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1947, διορίστηκε στο δικαστικό σώμα τον Οκτώβριο του 1975 και ανέλαβε καθήκοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Νοέμβριο του 2006 όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Κανελλόπουλος ίδρυσε τον Φεβρουάριο του 2022 τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ» διακηρύσσοντας την «αναγκαιότητα» να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται εισαγγελέα».

Όπως έγινε γνωστό από δηλώσεις του, είναι πλέον σε συνεννόηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ», προκειμένου να καταργηθεί η Διοικούσα Επιτροπή και να προχωρήσουν σε αλλαγές του καταστατικού, έτσι ώστε να αναλάβει εκείνος πρόεδρος του κόμματος.

Για να υλοποιηθεί αυτό, δηλαδή να καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και να αναδειχθεί ο Τάσος Κανελλόπουλος πρόεδρος του κόμματος, θα πρέπει να γίνει εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων.

Παράλληλα, ο Τάσος Κανελλόπουλος δηλώνει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, αφού με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος θα μπορεί να είναι υποψήφιος σε έως και τρεις περιφέρειες πανελλαδικά.

Ο Κανελλόπουλος, θα υποβάλλει, με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος, δήλωση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α1 Τμήμα του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου.

Την υποψηφιότητα του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναμένεται να κρίνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο υπηρετούν:

Ως Πρόεδρος ο Χρήστος Τζανερρίκος, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και δέκα Αρεοπαγίτες, οι: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.