Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του επαρχείου μας και ιδιαιτέρως τους εκλεγμένους που θα μας εκπροσωπήσουν στο περιφερειακό συμβούλιο.

Κυρίως όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 1150 ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν, δίνοντας μας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των «Ανοιχτών Οριζόντων» , στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επαναπροσδιορίζοντας την εκλογική βάση του προοδευτικού χώρου στο επαρχείο μας.

Ως ομάδα, συνθέτοντας ένα ψηφοδέλτιο με ενεργούς πολίτες για δεκαετίες, θίξαμε νευραλγικά ζητήματα στον πολιτικό μας λόγο. Μιλήσαμε για μία κοινωνία 360 ημερών, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Ασκήσαμε κριτική αλλά ταυτόχρονα κάναμε προτάσεις. Απαιτήσαμε το δημόσιο διάλογο με τους συνυποψήφιους μας, αποασκοπώντας στην αναβάθμιση του κύρους των περιφερειακών εκλογών, μετασχηματίζοντας την ψήφο από ‘’χαλαρή’’ σε ‘’ικανή’’ να κάνει τη διαφορά.

Οι κομματικοί μηχανισμοί όμως, σε συνδυασμό με ορισμένα από τα ΜΜΕ της Πάρου, που λειτουργούσαν ως γραφεία τύπου των άλλων παρατάξεων, αποκλείοντας ακόμα και τα Δελτία Τύπου που στέλναμε προς δημοσίευση, έκαναν πάλι τη δουλειά τους. Στο πλαίσιο όμως της αυτοκριτικής, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ως προοδευτικός χώρος, ΑΡΓΗΣΑΜΕ. Εκτός αυτού, εγκλωβιστήκαμε σε παθογένειες ετών και δεν βάλαμε γρήγορά τις προτεραιότητες που έπρεπε. Είναι επιβεβλημένο να γίνει αντιληπτό ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε, αν δεν αντιληφθούμε άμεσα, ότι πιο πολλά μας ενώνουν απ’ όσα μας χωρίζουν, οι πολιτικές πρακτικές θα έχουν ηγεμονικά χαρακτηριστικά.

Ο αγώνας μας, σύμφωνα με τα μηνύματα του κόσμου, είχε αξιοπρέπεια & διαφάνεια. Κάτι που εκτιμήθηκε ακόμα κι από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Εμείς πάντως δεν θα αλλάξουμε από εδώ και πέρα. Θα παραμείνουμε ενεργοί πολίτες της μικροκοινωνίας μας, θα ασκούμε κριτική και θα κάνουμε προτάσεις.

Ραντεβού λοιπόν, στις λύσεις των προβλημάτων…