Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, προκάλεσε η απόφαση αναστολής λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Εμπορείου Κυκλάδων από 23.10.2023.

Σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής τόνισε ότι τόσο σοβαρές αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη, δεν μπορούν να λαμβάνονται και να εκτελούνται αιφνιδιαστικά.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι με την επικείμενη αναστολή λειτουργίας, οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να διανύουν απόσταση πολλών χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα και επεσήμανε ότι δεν προκύπτει κανένας περιορισμός των λειτουργικών εξόδων, καθώς το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το Κατάστημα παραχωρείται από τον Δήμο και οι υπάλληλοι του θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε άλλο κατάστημα.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας ζήτησε την επαναξιολόγηση της απόφασης της ΕΛΤΑ ΑΕ και κάλεσε τους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν καθώς και εάν κατά την λήψη αποφάσεων αναστολών λειτουργίας, λαμβάνονται υπόψη χαρακτηριστικά περιοχών όπως η νησιωτικότητα και η προσβασιμότητα.

Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση και ο βουλευτής Μα΄ρκος Καφούρος:

Eρώτηση στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ.Κωνσταντίνο Χατζηδάκη απηύθυνε ο βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για τη παύση λειτουργίας του γραφείου ΕΛΤΑ στη κοινότητα Εμπορείο της Σαντορίνης.

Ο βουλευτής Κυκλάδων επισημαίνει στην ερώτηση τον αδικαιολόγητο χαρακτήρα της απόφασης που πλήττει τις τοπικές κοινωνίες χειροτερεύοντας τη καθημερινότητα των νησιωτών ενώ επισημαίνει τις κοινωνικές επιπτώσεις αλλά και τις ιδιαιτερότητες που δεν λήφθηκαν υπόψη στη λήψη αυτής της απόφασης.

Ο βουλευτής με σαφείς και ξεκάθαρες ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό αιτήθηκε άμεση λύση στο πρόβλημα που έρχεται σε αντίθεση με το κοινωνικό προσανατολισμό της κυβέρνησης και τη στήριξη της στη συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα.