Στην Πάρο βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου κυβερνητικά κλιμάκια για να ελέγξουν την κατάσταση στις παραλίες με τα ομπρελοκαθίσματα, έπειτα από το ντόρο που έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το περίφημο, πλέον, «κίνημα της πετσέτας».

Συγκεκριμένα, τα στελέχη των κλιμακίων έχουν μεταβεί σε παραλίες του νησιού και, με μεζούρες, μετρούν την απόσταση των ομπρελοκαθισμάτων από τον αιγιαλό και το συνολικό μήκος που καλύπτουν, σε σχέση με τις άδειες.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εμφανίστηκε από τις προηγούμενες ημέρες αποφασισμένο να ξεκινήσει το «κυνήγι της ξαπλώστρας» πριν τελειώσει η τουριστική περίοδος και για τον σκοπό αυτό ανακαλεί άδειες δεκάδων υπαλλήλων μέσα στο κατακαλόκαιρο, με την εντολή να βγούνε στα νησιά και όπου υπάρχουν καταγγελίες (ακόμα και από τα social media) για καταλήψεις παραλιών και παραβάσεις στις συμβάσεις παραχώρησης από πλευράς των επιχειρήσεων.

Παράλληλα σχεδιάζει αλλαγές στη δομή και λειτουργία των Κτηματικών Υπηρεσιών, αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο παραχώρησης των ακτών σε ιδιώτες. Ενισχύσεις στέλνονται άμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία της Σύρου, που θα καλύψουν όλες τις Κυκλάδες.