Οι πρώτες παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες απομακρύνθηκαν ήδη από την παραλία της μικρής Σάντα Μαρία στο νησί της Πάρου.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Πάρου, η φράση υπαλλήλων σεκιούριτι προς τους λουόμενους «πήγαινε στον βράχο» ήταν αυτή που τους ξεσήκωσε. «Είναι σημαντικό να υπάρχει διέξοδος στους ανθρώπους όσους δεν έχουν ή δεν επιθυμούν κάθε τους μπάνιο να είναι μια επένδυση», αναφέρει ο Ηλίας Πετράκης, μέλος Κίνησης Πολιτών για ελεύθερες παραλίες.

«Το μόνο που έχει απομείνει στις ενδιαφέρουσες παράλιες είναι τα είναι τα βράχια. Αυτό μας ξεσήκωσε, αυτό είναι που μας έκανε να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», αναφέρει ο Πάνος Κέκας, μέλος Κίνησης Πολιτών Πάρου.

Παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες ξηλώθηκαν και από την παραλία Μαρτσέλο, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις επιχειρηματιών που καταπατούσαν τον χώρο. Μία σύλληψη υπάρχει και για την παραλία μικρή Σάντα Μαρία.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Εν τω μεταξύ, μετά την Πάρο όπου οι επιχειρηματίες μαζεύουν άρον άρον ξαπλώστρες και ομπρέλες από σημεία όπου ο νόμος απαγορεύει να τοποθετούνται, το «κίνημα της πετσέτας» 6 και στη Νάξο όπου ελευθερώνονται παρανόμως καταληφθέντα τμήματα των παραλιών του νησιού.

«Ούτε θα καταργήσουμε την επιχειρηματικότητα, άλλο είναι αυτό, άλλο η αφαίρεση αδειών όπου είναι παράνομα τοποθετημένα, και άλλο να στερείται ο πολίτης το δικαίωμα που έχει».

Οι έλεγχοι στο νησί έχουν ενταθεί και αναμένεται κορύφωση τον Δεκαπενταύγουστο.