Καθώς βρισκόμαστε στο μεταίχμιο σημαντικών διαβουλεύσεων για την επικείμενη αναθεώρηση του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να κατανοήσουμε τις βαθιές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο Χωροταξικός Σχεδιασμός στην Πάρο.

Το πανέμορφο νησί μας έχει δει την ανάπτυξη που καθοδηγείται από τις δυνάμεις της αγοράς, οδηγώντας σε άτακτη και καταστροφική ανάπτυξη. Τώρα είναι η ώρα να συγκεντρωθούμε, να μάθουμε και να προετοιμαστούμε για να λάβουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Πάρου.


Αυτά τα εργαστήρια είναι μια χρυσή ευκαιρία για όλους μας να συμβάλουμε σε ένα όραμα για την Πάρο που δίνει αξία στην ισόρροπη ανάπτυξη, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ευημερία της κοινότητας. Ας αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να εκφράσουμε τις ιδέες μας, να μάθουμε από τους ειδικούς και να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη του νησιού μας είναι προγραμματισμένη και δεν αφήνεται στην τύχη.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας σχεδιάσουμε ένα μέλλον που θα σέβεται τον μοναδικό χαρακτήρα της Πάρου, θα προστατεύει τη φυσική της ομορφιά και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των κατοίκων της.

Οκτώ δημόσιες συζητήσεις

Οκτώ δημόσιες συζητήσεις με αφορμή την επικείμενη επανεξέταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πάρου 24 Φεβρουαρίου, 2 Μαρτίου, 9 Μαρτίου, 16 Μαρτίου, 30 και 31 Μαρτίου, 20 και 21 Απριλίου 2024

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 11.00 π.μ. Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πάρου: Παρουσίαση, αποτελέσματα, κενά εφαρμογής
    Πανάγος Γεράσιμος, Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π
  • 11.30 π.μ. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός – Ειδική περιβαλλοντική Μελέτη – Περιοχές προστασίας ΝATURA
    Αλεξάνδρα Κατσίρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ε.Μ.Π (με διαδικτυακή σύνδεση)
  • 12.00 μ. – 2.00 μ.μ. Εργαστήριο Χωροταξικού Σχεδιασμού: Επεξεργασία προτάσεων για την α΄ φάση της διαβούλευσης για το Τοπικό Πολεοδομικό Πάρου.
    Μόνικα Θέμου, Χωροτάκτης Πολεοδόμος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός

Επιστημονική Επιμέλεια: Μόνικα Θέμου, Χωροτάκτης Πολεοδόμος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός

Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Τόνια Παντελαίου, οικονομολόγος, εκπαιδευτικός, τηλ. +30 6974341367

Στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.