Η Ειρήνη Σοφού είναι υποψήφια βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων στις Κυκλάδες.

Η κα. Σοφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της "την καταγωγή μου την οφείλω στην Μεγαλόνησο Κρητη αλλά και στην Κόρινθο. Σπούδασα στην Αμερική και είμαι κάτοχος B.A. in Literature and Arts και M.A στην Ψυχολογία και στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου του Buffalo στην πολιτεία της Ν.Υορκης.

Εζησα και δούλεψα ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του. Buffalo για 10 χρόνια. Στην Ελλάδα ασχολουμαι με την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στον ιδιωτικό τομεα και είχα υπό την ιδιοκτησια μου Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών. Είμαι μέλος του Συλλόγου Γονέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και στην Ελεγκτική Επιτροπή του ΣΥΔΑΝΕΦ.Εχω κάνει οικογένεια και απέκτησα ένα γιο".

Αποφάσισα να κατέβω υποψήφια βουλευτής μετά από σοβαρές, επίμονες και ουσιαστικές προτάσεις που έγιναν από το Κόμμα των Οικολογων- Πρασινων - Πράσινη Ενοτητα. Προφανώς θα καταλαβαν ότι οι δεσμοι μου με την νησιωτικη Ελλάδα και ιδιαίτερα με τα στολιδια του Αιγαίου , τα Κυκλαδονησια είναι δεσμοι αγαπης.
Μέσα σε αυτό το υπεροχο συμπλεγμα μικρων και μεγάλων νησιων ένα νησί , ή λατρεμενη Σέριφος έχει παιξει και παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο ρολο στην ζωή μου και ποιος είναι αυτός? " Την αγαπω". Για μένα ή αγάπη είναι το πιο αγνο αλλά και καταλληλοτερο κινητρο για να κάνεις με όλες σου τις δυνάμεις αυτό που χρειάζεται ο τόπος σου.

Την αγαπησα από την πρώτη στιγμή που την είδα και έρχομαι κοντά της εδώ και 25 χρόνια ανελλιπως. Αγαπησα την άγρια ομορφια της, τα επιβλητικα βραχωδη τοπια, ενοιωσα την ηρεμη ατμοσφαιρα, θαυμασα την παραδοσιακή κυκλαδιτικη αρχιτεκτονικη,περπάτησα στα ατμοσφαιρικά της σοκάκια, κολύμπησα στις πανέμορφες παραλίες της, προσκύνησα στα κάτασπρα ξωκλήσια της, έμαθα την πλούσια ιστορία της.

Όλα αυτά ρίζωσαν στην καρδια μου, κατακτησαν τον νου μου. Το πλούσιο υπόβαθρο της γεμάτο από χίλια δυο πολύτιμα μεταλλεύματα καμωμένα από σίδερο και γρανίτη μίλησαν κατευθείαν στις αισθήσεις μου. Όλα αυτά δεν γίνεται να μην κλέψουν την καρδιά σου!!!

Πολλά χρόνια τώρα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω το νησί της καρδιάς μου να μείνει αναλλοίωτο μακριά από τον καταστροφικό ανθρώπινο παραγοντα, να βοηθήσω την υποβαθμισμένη και φθίνουσα δυστυχώς υγεία στην νησιωτικη Ελλάδα , την υποτροπιαζουσα στοιχειώδη παιδεία, την αποφυγή τοποθέτησης ανεμογεννητριών αλλά αλλης μορφής πράσινης ενέργειας που δεν θα καταστρέψει το πανέμορφο τοπίο της αλλά θα την ωφελήσει. Και τώρα είναι για μένα η καταλληλη στιγμή και θα προσπαθήσω να κάνω πραγματικότητα τα οράματα που είχα και έχω για την αγαπημένη μου Σέριφο.

Δυστυχώς τα τελευταία 4 χρόνια η ζωή μας έχει μπει σε ένα διαρκή και σκληρό αγώνα ταχύτητας για επιβίωση με την ακρίβεια να καλπάζει σε όλα τα στοιχειώδη αγαθά. Η παιδεία και η υγεία από κοινωνικά αγαθά έχουνε καταντήσει σε ακριβό εμπόρευμα που μόνο οι προυχοντες- έχοντες μπορούν να απολαύσουν. Η πρόσφατη παραίτηση - κόλαφος του γιατρού μας Θανάση Κονταρη το επιβεβαιώνει εξωφθαλμα.

Η σημερινή Κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην αναδιανομή πλούτου που είχε να γνωρίσει η χωρα μας από τα κατοχικά χρόνια με τους κάθε λογής " Πατσηδες" να βγάζουν στο σφυρί την Ελληνική περιουσία.

Όλα είναι πλέον κάτω από το μικροσκόπιο της ιδιωτικοποίησης ακόμη και το αγαθό του νερού!!! Δημοκρατία, Σύνταγμα δεν υφίσταται και το δικαιωμα λόγου έκφρασης κοσκινιζονται μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ και μοιάζει με ...σύντομο ανέκδοτο! Αυτό το δυστοπικό σκηνικό δεν έχει καμμία θέση στην χώρα μας!!! Η χειρότερη και πιο επικίνδυνη μεταπολιτευτική Κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναηγηθει στην χώρα μας!

Οι κοινωνίες των Κυκλαδων , οι άνθρωποι της που κάθονται στο τόπο τους σαν ακοιμητοι φρουροι δεν τις εγκαταλειπουν, δεν φευγουν, κάνουν οικογένειες, εμπνέονται και έχουν μάθει να ονειρεύονται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!! Ειναι ΗΡΩΕΣ για μένα που έχουνε κάθε δικαίωμα στην ευημερία και στα όνειρα που δεν μπορεί να είναι προνομια των ολιγων και εκλεκτων ούτε και των πολυπληθων αστικων κοινωνιων!!".