Την υποψηφιότητα της Ευαγγελίας ( Λίλας ) Κανακάρη, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η κ. Κανακάρη, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Πρόκληση για μένα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και να υπηρετήσω με υπευθυνότητα τον τόπο μου, απετέλεσαν αφενός η σύνθεση των ατόμων και η γενική φιλοσοφία του Συνδυασμού «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» και αφετέρου η προσωπικότητα και το ήθος του κ. Κώστα Μπιζά ο οποίος ηγείται του Συνδυασμού.

Όλοι μαζί με ενεργό συμμετοχή και δράση πιστεύω πως θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του ΣΗΜΕΡΑ για το ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να αναστείλουμε τη ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ και να επαναφέρουμε την στον τόπο μας την ΤΑΞΗ και την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ που του αρμόζει ως νησί χαρακτηρισμένο ιδιαιτέρου κάλλους, με ιστορία, παραδόσεις και πολιτισμό.

Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οφείλουμε να αφυπνισθούμε όλοι και να διεκδικήσουμε δυναμικά τη διασφάλιση του πολύτιμου αγαθού για τον άνθρωπο, την ΥΓΕΙΑ.

Ευχαριστώ τον κ. Κώστα Μπιζά για την τιμή που μου έκανε και εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία στον Συνδυασμό μας «ΠΑΡΟΣ με ΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ».

Βιογραφικό

Η Λίλα Κανακάρη του Θεοδώρου και της Φεβρωνίας το γένος Κυριαζάνου είναι Πολιτικός Μηχανικός που δραστηριοποιείται στην Πάρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Λίλα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στην Πάρο, που αποτελεί και την ιδιαίτερη πατρίδα της ενώ το υπόλοιπο μέρος των σχολικών της χρόνων το φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Δούκα Αμαρουσίου – Αττικής.

Το 2009 αποφοίτησε από την 5-ετούς Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με κατεύθυνση τον τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής.

Ένα χρόνο μετά απέκτησε τον πρώτο Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της, αυτού των «Υπογείων έργων και σηράγγων, MSc» στο διατμηματικό  πρόγραμμα σπουδών Πολιτικών Μηχανικών & Μεταλλειολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κατά την εκπόνηση των διπλωματικών εργασιών της σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε. τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό της, αντιλήφθηκε πόσο πολύ την ενδιέφερε να εκβαθύνει τις γνώσεις της πέρα του τομέα της γεωτεχνικής στον τομέα της δομοστατικής και γενικότερα στις μελέτες κτηρίων.

Το ανήσυχο πνεύμα της και η διάθεσή της να ολοκληρώσει και να διευρύνει τις γνώσεις της, την οδήγησαν στην κατοχή ενός ακόμα τίτλου σπουδών αυτού του Πολιτικού Μηχανικού.

Οι σπουδές της ολοκληρώθηκαν με ένα δεύτερο τίτλο Μεταπτυχιακών σπουδών, αυτού του «Structural Engineering, MSc» από το University of Surrey της Αγγλίας.

Στο τέλος των σπουδών της στο University of Surrey, βραβεύτηκε με το «AtkinsPrice» από την εταιρεία Atkins–LondonUK για τη μοναδικότητα και καινοτομία της διπλωματικής εργασίας ως γυναίκα μηχανικός.

Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της στην Αγγλία, παρέμεινε εκεί όπου και εργάστηκε στηνAECOM πολυεθνική εταιρεία, εκπονώντας μελέτες κυρίως στον τομέα της γεφυροποιίας, αλλά και σε έργα υποδομής τόσο της Αγγλίας όσο και διεθνή. Κάποια από αυτά ήταν η μελέτη των έργων υποδομής (γέφυρες / σήραγγες) του νέου κεντρικού άξονα A303 AmesburytoBerwickDown-UK, η μελέτη επέκτασης του νέου τμήματος του σταθμού WaterlooStation στο Λονδίνο-UK όπως επίσης συμμετείχε στη μελέτη της γέφυρας ManamaCrossingBridge του Μπαχρέιν.

Παράλληλα με την επαγγελματική της ενασχόληση και στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσής της, παρακολούθησε σεμινάρια και έλαβε πιστοποιήσεις στον τομέα των οικονομικών και της διαχείρισης έργων.

Από το 2019 επαναπατρίζεται, ζει και δραστηριοποιείται στην Πάρο ως Πολιτικός Μηχανικός (Μέλος του ΤΕΕ από το 2009). Βασικό της αντικείμενο είναι η επίβλεψη κατασκευής κτιρίων/κατοικιών, η εκπόνηση μελετών και ανακαινίσεων. Έχει συνεργαστεί με γνωστά και βραβευμένα Αρχιτεκτονικά γραφεία της Πάρου όπως και της Αθήνας αναλαμβάνοντας την επίβλεψη της κατασκευής των έργων τους.

Επίσης, παράλληλα με την βασική της ενασχόληση ως Πολιτικός Μηχανικός, δραστηριοποιείται και στον τομέα του Τουρισμό ως συνιδιοκτήτρια του «Ξενοδοχείου Δούκισσα», έχουσα πλήρη γνώση των αναγκών και των εν γένει προβλημάτων του κλάδου.