Την υποψηφιότητα της Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η κ. Χατζηγεωργίου, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου είναι συνυφασμένο με την εκπαίδευση, αδιάρρηκτα δεμένο με τα νιάτα του νησιού μας. Κάθε χρόνο πορεύομαι μαζί τους, ζω τις αγωνίες και τα άγχη τους. Μοιράζομαι μαζί τους την ελπίδα αλλά και την προσδοκία.

Η Πάρος, στην οποία ήρθα ως αναπληρώτρια φιλόλογος, έγινε πλέον η δική μου αγαπημένη, δεύτερη πατρίδα. Από τη Μάρπησσα, τον Δρυό, την Αλυκή, την Αγκαιριά, τη Νάουσα, τον Κώστο, τις Λεύκες ως την Παροικιά, έζησα τους ανθρώπους της, τα παιδιά της που έγιναν για μένα δικά μου παιδιά, αλλά συνάμα δύναμη και πηγή έμπνευσης, λαχτάρα και δύναμη προσφοράς.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς μου έκανε την τιμή να μου ζητήσει να συμμετάσχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με την παράταξή του "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα". Σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να αρνηθώ, υπηρετώντας πάνω από όλα τα χρέος μου προς τις νέες γενιές.

Αποδέχτηκα λοιπόν, μετά από μεγάλη σκέψη την πρότασή του και χαίρομαι που σ’ αυτό το ταξίδι θα είμαι συνοδοιπόρος με έναν άξιο πολιτικό. Τρέφω μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση προς το πρόσωπό του και χαίρομαι που συμπορεύομαι μαζί του. Θεωρώ πως όλοι μαζί, με Ευθύνη κι Ενότητα, μπορούμε να προχωρήσουμε δυνατά και τολμηρά αλλά και με επιτυχία για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας και η Πάρος μας θα πάρει τη θέση που της αξίζει.

Δική μου δέσμευση αλλά συγχρόνως και υπόσχεση είναι να αγωνιστώ με όραμα, συναίσθηση ευθύνης, και συνέπεια, όσα δηλαδή με χαρακτηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ στην εκπαίδευση, πότε μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, πότε σε θέσεις ευθύνης για να μεταλαμπαδεύσω στις νέες γενιές του νησιού μας, αξίες, γνώσεις και στόχευση ζωής.

Βαθιά πεποίθησή μου, απόρροια του λειτουργήματός μου, ότι σωστός πολίτης είναι όποιος ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, γι’ αυτό κι ανταποκρίθηκα θετικά στο κάλεσμα του Κώστα Μπιζά, θεωρώντας καθήκον μου αλλά συνάμα και υποχρέωσή μου να συμμετέχω σ’ αυτήν τη συλλογική προσπάθεια για να προσφέρω στο νησί μας, την Πάρο την οποία έχω βαθιά στην καρδιά μου.

Αξία ζωής για μένα είναι η προσφορά στον Άλλον, στον Άνθρωπο, στον Συνάνθρωπο, στον Τόπο κι αυτό προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια είτε μέσα από το λειτούργημά μου, είτε μέσα από την πολιτική μου δράση, αδιάλειπτα να εφαρμόζω.

Με ευθύνη λοιπόν κι ενότητα, για την Πάρο, μαζί με τον Κώστα Μπιζά!».

Βιογραφικό.

-Η Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στην Κύπρο.

-Είναι φιλόλογος, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

-Παρακολούθησε μετά το τέλος των σπουδών της μεταπτυχιακά μαθήματα ψυχολογίας και παιδαγωγικής κι εργάστηκε συγχρόνως στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος ως φιλόλογος.

-Στη συνέχεια διορίστηκε στο Γυμνάσιο Πάρου κι έκτοτε ζει και διδάσκει σε σχολεία της Πάρου, υπηρετώντας την εκπαίδευση εδώ και πολλά χρόνια, από διάφορες θέσεις: Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Αντιπάρου, Προϊσταμένη του 5ου Γραφείου Δ.Ε. Κυκλάδων, υποδιευθύντρια στο ΓΕ.Λ. Πάρου, Διευθύντρια στο ΓΕ.Λ. Νάουσας και Διευθύντρια στο ΓΕ.Λ. Πάρου έως σήμερα. Κατά το παρελθόν υπήρξε και τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων.

-Έχει ενεργό και πλούσια παρουσία στα κοινά του τόπου μέσα από πολιτιστικές παρεμβάσεις και πολιτική δράση καθώς διετέλεσε από το 2016 μέχρι το 2022 Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου και είναι Τομεάρχης Παιδείας της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων μέχρι σήμερα.

-Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.