Την υποψηφιότητα της  Κατερίνας Δαφερέρα στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Η κ. Δαφερέρα, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Θεώρησα μεγάλη τιμή την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Μπιζά προς το πρόσωπο μου κι αποφάσισα να συστρατευτώ σε αυτή την προσπάθεια μαζί του, γιατί πιστεύω ότι ο Κώστας Μπιζάς είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο να ηγείται και να εκπροσωπεί το νησί μας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς.

Είμαι πρόθυμη να συνεισφέρω και πιστεύω ότι μέσω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με ένα δύσκολο τομέα  έχω γνώση των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν την πρωτεύουσα του νησιού μας και όχι μόνο».

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Δαφερέρα, πρωτότοκο παιδί του Γιάννη και της Ζαμπέτας Καλακώνα,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παροικία.

Φοίτησε στο Επαγγελματικό Λύκειο Πάρου ακολουθώντας τον Τομέα της Πληροφορικής και στη συνέχεια μετέβη στη Σύρο όπου παρακολούθησε στο Ι.Ε.Κ. Σύρου για τέσσερα εξάμηνα Πληροφορική κι απέκτησε την Ειδικότητα Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Στη συνέχεια η αγάπη της για τις νέες τεχνολογίες την οδήγησε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Πληροφορική παρακολουθώντας εξ αποστάσεως μαθήματα σε ιδιωτική σχολή καθώς και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Αθήνα, διευρύνοντας περαιτέρω τις γνώσεις της στον τομέα αυτό.

Έχει αποκτήσει επίσης πτυχίο Αγγλικών, επιπέδου Advanced.

Κατά το χρονικό διάστημα 2000 – 2002 εργάστηκε σε οκτάμηνη απασχόληση ως Τεχνικός Υποστήριξης Σχολικών Εργαστηρίων (“Τ.Υ.Σ.Ε”) στο Γυμνάσιο Πάρου.

Τελικά όμως στον επαγγελματικό τομέα δεν την κέρδισε η πληροφορική αλλά ένα επάγγελμα αρκετά απαιτητικό και δύσκολο. Έχει τη δική της επιχείρηση ΤΑΞΙ μαζί με τον αδελφό της Χρήστο. Είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός ταξί και μάλιστα πρόεδρος του Συλλόγου Οδηγών Ταξί Πάρου.

Ανήσυχο και πρωτοπόρο πνεύμα και με έκδηλες κοινωνικές ανησυχίες ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό γι’ αυτό και παρακολούθησε το σεμινάριο “Ναυαγοσωστικής και Α΄ Βοήθειες”, διάρκειας 300 ωρών στο Κ.Ε.Κ Δίον Ε.Π.Ε.Κ.Α. Είναι επίσης αιμοδότρια. Της αρέσει να προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της σε όσους έχουν ανάγκη. Αγαπάει πολύ τα ζώα τα οποία κατέχουν πολύ σημαντικό μέρος στη ζωή της.